torsdag den 16. marts 2017

Zhou løber med herrernes titel ved Junior VM 2017

Vincent Zhou udfører sit lange program til "Casablanca".

De første medaljer ved Junior VM 2017 i kunstskøjteløb blev givet, da herrerne i dag løb deres lange programmer. Vi havde mange stærke løb fra toppen og tilsvarende mange omrokeringer i placeringerne.

Amerikanske Vincent Zhou udførte sit livs fremførelse med et teknisk ambitiøst og rent løb. Han lagde ud med en stor quad lutz og fulgte op med op med to quad salchow, to triple axeler og fem andre triple spring. Et nyt personligt bedste på 179.24 point var langt dagens bedste og mere end nok til at trække ham op på guld.

Det blev en tættere kamp om de andre medaljer. Føreren Dmitri Aliev havde en rodet landing på sit ene quad tåloop forsøg, men resten af hans elegante løb havde to triple axeler og fem triple spring, omend en triple flip blev kendt underroteret. Russerne opnåede et nyt personligt bedste på 163.83 point, hvilket betød, at han kunne tage sølv.

Landsmand Alexander Samarin havde step-out på sin åbnings quad tåloop-triple tåloop, men han kom igen med en ren quad tåloop, to triple axeler og fire andre triple spring. Han modtog ligeledes et nyt personligt bedste, her på 163.30 point, og ligesom de andre herrer kunne han snuppe sin første Junior VM-medalje med bronze.

Alexander Petrov var en smule forlæns på sin quad tåloop, men resten af hans løb var rent med otte triple spring inklusiv to 3-3 kombinationer. Han opnåede også et nyt personligt bedste, her 162.18 point, og kunne runde top 4 af.

Sydkoreanske Jun Hwan Cha havde et stærkt løb med quad salchow, to triple axeler og seks andre triple spring, men et fald på hans anden quad salchow (<) kostede ham en medalje. Trods et nyt personligt bedste på 160.11 point måtte han rykke ned på en samlet 5. plads.

Forsvarende mester Daniel Samohin havde noget af et comeback, da han i dag landede to quads og seks triple spring; han faldt på sit tredje quad forsøg. Hans score på 165.63 point var faktisk dagens andenbedste score, og samlet trak han sig op på en 6. plads.