lørdag den 31. december 2016

Festfyrværkeri af kostumer

Endnu et år er gået, og vi har været heldige at have set en super sæson med flotte kostumer. Året 2016 var karakteriseret af elegante og flatterende kostumer med meget glimmer - meget ligner noget, man kunne tage på til en fancy cocktail party (eller nytårsfest).

Trods elegancen blev det dog aldrig kedeligt, da damerne i kunstskøjteløb ikke var bange for farver!

Sort

Dette er godt nok ikke en farve, men ikke-farven sort har ifølge min optælling igen været den mest populære blandt damerne denne sæson. Og det er ganske nemt at se hvorfor: den er stillig, står i skarp kontrast til isen og kan designes til at passe til alle typer programmer og musik.

Grå

Grå er ikke en den typiske glamourøse farve, men ikke-farven var til at finde hist og her. Et fælles tema for mange grå kjoler var ombre detaljer på skørtet, der flagrede mens de løb til dyster melankolsk musik.

Hvid

Hvid har været mere synlig i år end normalt, og især mange japanske damer (Hongo, Miyahara, Nagai) har valgt at matche den allerede uskyldige hvide farve med et hårbånd (glorie). Fælles for alle hvide bærere er, at de kombinerer farven med masser af glimmer for at undgå, at de forsvinder på isen.

Baby pink

Pink har altid været populær blandt de yngre løbere, men vi har også set et par veteraner vælge den blide farve. Farven kan godt blive tutte-nuttet og lidt flad i det på isen, men 3D-detaljer har været en yndet detalje for at give lidt pift.

Hot pink

Den øjefangende juvelfarve var ikke til at se hos seniorløberne denne sæson, men juniorerne holder stadig fast i denne klare farve. I en tid hvor modenhed tit er et buzzword, kan man godt frygte at mange ældre løbere fravælger farven trods dens smukke udseende på isen.

Lilla

Lilla har også været lidt på tilbagegang denne sæson, men farven er stadig blandt de populære. Den regale farve har det bedste fra begge verdener i form af elegance og feminitet, og trods dens rige udtryk kan den sagtens klare at blive kombineret med masser af sølvglimmer.

Rød

Den røde farve er en klassiker i kunstskøjteløb med mange sejre på bagen, og denne sæson har der helt klart været en stigning i dens brug. Rød bliver tit forbundet med stærke følelser som had og kærlighed, så det kan ikke komme bag på nogen, at vi ser farven i mange dramatiske løb.

Mørkerød

Den vinrøde farve har samme dramatiske attributter, men den har måske et større snert af dysterhed og sorg. Denne sæson har farven været utrolig meget brugt i programmer, hvor den kvindelig hovedperson dør fx Romeo & Julie, La Boheme, Carmen og Love Story.

Grøn

Grøn var usædvanlig populær forrige sæson, men desværre er farven svundet ind til sin sædvanlige sjældne status. Farven har været forbundet med ulykke på isen, og derfor er det nok mest yngre løbere, som tør at tage chancen med farven.

Lyseblå

Klassiskeren lyseblå har altid været en succesfuld farve på isen, og denne sæson har ikke været anderledes. Farven matcher altid godt med isen, som ofte giver et lyseblåt skær fra sig.

Mørkeblå

For n'te sæson i træk er mørkeblå en af de absolut mest populære farver. Den er både dyster, elegant og alsidig, og derfor er den lidt en mere farverig kusine til sort.

Petroleum

En mellemstation mellem lyse- og mørkeblå er petroleum. Denne nuance af blå har nuancer af havet i sig, og denne sæson har vi set den poppe om i kombination med mange unikke detaljer.

Brun

Hvis grå er uglamourøs, så er brun en tak under denne. Brun er sjældent brugt i kunstskøjteløb, og derfor kræver nok noget unikt musik og et særlig bevidst valg, før vi ser denne nuance på isen. I de fleste tilfælde kan masser af glimmer dog altid pifte looket op.

Nude

Nude eller pudderfarvet lyder måske ikke appetitligt, men de fleste fans tænker nok på Nancy Kerrigan's flotte Vera Wang kjole, når de tænker på denne nuance, og det ser ud til at løberne denne sæson også har tænkt dette: kaskader af sten giver i hvert fald samme effekt.

Rød/sort

Rød og sort er den klassiske kombination til latin/spanske programmer, og selvom kombinationen kan virke forudsigelig, har mange damer denne sæson formået at kombinere farverne på lidt mere unikke måder.

Ild

Vi slutter af med ild-effekten, hvilket jeg synes af passende i nytåret. Effekten er oplagt, hvis man skal løbe til Firebird, men en del damer vælger også effekten til andre typer "iltre" programmer.

Hvilken farve er din yndlings denne sæson?

Ingen kommentarer: