fredag den 1. juli 2016

Deltagerne til Grand Prix 2016/17 annonceret!

Jeg undskylder for min to måneders pause, men jeg havde lige brug for en bloggerpause, da forrige sæson har været meget lang og jeg er begyndt mit første job efter studiet :-)

Nu nærmer kunstskøjteløb sæson 2016/17 sig, og i går blev ISU Grand Prix of Figure Skating 2016/17 atleterne offentliggjort. Feltet er stærkt i denne præ-olympiske sæson, men vi har stadig knap 4 måneder før serien begynder med Skate America i slut oktober. Imens kan vi spekulere i mulige resultater og strategier.

Deltagerne
De oprindelige line-ups til de seks GP'er kan ses i nedenstående links, men forvent ændringer undervejs pga. TBD, skader, split og lignende.
Herrer Damer Parløb Isdans

10 pladser i isdans
Heldigvis er pladserne i isdans øget fra 8 til 10, så flere atleter får mulighed for at deltage i den stigende kompetitive disciplin. Med to opvarmningsgrupper per konkurrence kommer isdans på linje med de andre discipliner, så det var bare retfærdigt.

Danmark
De eneste danske repræsentanter i feltet er isdanseparret Laurence Fournier Beaudry og Nikolaj Sørensen, som på baggrund af forrige sæsons flotte resultater har opnået to pladser (igen).

Senior debut
I singles har vi mange atleter fra JGP'erne, som gør deres senior debut ved GP'erne. Hos herrerne har vi juniorverdensmester Daniel Samohin, samt Sota Yamamoto og Nathan Chen, som begge har fået to pladser på trods af de ikke deltog i Junior VM pga. skade. Hos damerne er de største navne Junior VM sølvvinder Maria Sotskova og bronzevinder Wakaba Higuchi. I parløb har vi ingen seniordebutanter overhovedet, og i isdans vil ingen fra Junior VM podiet rykke op.

Nye par
Kan du huske at Sinitsina/Katsalapov og Ilinykh/Zhiganshin har mødt hinanden to gange ved Rostelecom Cup? Vi har en lignende situation med switch-a-roo parløberne Peng/Jin og Yu/Zhang, som vil møde hinanden på hjemmebane ved Cup of China. Et andet ventet par er VM-bronzevinderne Savchenko/Massot, som uden tvivl vil true til guldet i deres GP debut.

Comebacks
Det største comeback denne sæson er uden tvivl Virtue/Moir, som vil deltage i Skate Canada og NHK Trophy. Forrige sæsons comebacks Patrick Chan og Mao Asada har igen to GP'er. Både Adelina Sotnikova, Carolina Kostner og Volosozhar/Trankov er ikke til at finde på listen, men efter sigende planlægger alle at begynde deres sæson senere.

Kilde: ISU

Ingen kommentarer: