onsdag den 23. september 2015

Ny holdkonkurrence: Team Challenge Cup

Holdkonkurrencer får mere og mere popularitet i kunstskøjteløb, og denne sæson får en ny holdkonkurrence premiere: Team Challenge Cup vil blive afholdt den 22.-24. april 2016 i Spokane, Washington, USA (note: World Team Trophy afholdes ikke denne sæson, da den ifg. planen kun skal afholdes hvert andet år).

Format
Det bliver 3 hold bestående af Team Nordamerika, Team Europa og Team Asien. Hvert hold/kontinent vil bestå af 14 atleter (10 entries):

  • 3 herrer (singles)
  • 3 damer (singles)
  • 2 par (parløb)
  • 2 par (isdans) 

Så vi får i alt 42 skøjteløbere. Dette format har lidt flere deltagere i parløb/isdans i forhold til hidtidige holdkonkurrencer, omend fokus stadig er på singles.

Scoring
Team Challenge Cup vil bestå af flere konkurrencer i én. Disse er:

  • Singles Kort Program: kun singles løberne fremfører deres korte program. Holdet med flest point - baseret på placeringspoint (detaljer ventes) - vil blive kronet "Singles kort program"-mestrene. Ydermere vil både den herre og den dame med højst IJS score blive hyldet. Resultatet fra denne del vil ikke blive overført til næste del, som er...
  • Team Challenge Cup: alle (både singles og par) fremfører deres lange program. Den laveste IJS score i hver disciplin vil ikke tælle med i den samlede holdscore. Holdet med flest sammenlagte point (IJS) vil blive kronet "Team Challenge Cup"-mestrene.
Fokus er på singles, og parløb/isdans får ikke engang lov til at udføre kort program/dans. Interessant at konkurrencen skiftevis benytter placerings- og IJS point, men der er vel styrker/svagheder ved begge metoder.

Udvælgelse
Atleterne med højst ISU World Ranking vil blive inviteret. Dette gælder for to singles herrer, to singles damer og begge par i både parløb og isdans. Dog skal de top 2 atleter/par i hver disciplin være fra forskellige lande (denne fordel/ulempe udjævnes dog, da den laveste IJS score jo ikke tæller med i holdkonkurrencen).

Den sidste singles herre og singles dame vil inviteret baseret på afstemning af fans (internet-afstemning, muligvis?). Her er chancen for populære, men måske ikke top singles løbere at deltage.

Holdkaptajn
Hvert hold vil have en "Legend of the Sport" holdkaptajn. Denne holdkaptajn vil ikke deltage i konkurrencen, men vil nominere skøjteløbere til fan-afstemningen og hjælpe med holdstrategi. Kristi Yamaguchi er kaptajn for Nordamerika, mens Jayne Torvill og Christopher Dean er kaptajner for Europa. Team Asiens kaptajn vil blive annonceret senere.

Præmiesum
De samlede præmiepenge er 500.000 US dollars. Fordelingsmetoden er endnu ikke annonceret (World Team Trophy har en præmiesum på 1.000.000 US dollars med 6 hold á 8 atleter)

Live streaming
Og den vigtigste detalje for os fans: hele konkurrencen vil blive live streamet på icenetwork, og der er ingen geo-blocking! Så er det bare om at blive sent oppe. Edit: øv, det ser ud til at icenetwork streaming er for abonnementer, hvilket koster hele $49.99 per sæson.

Se flere detaljer på tcc, usfs og icenetwork

Ingen kommentarer: