fredag den 31. juli 2015

Beijing tildeles værtskab for Vinter OL 2022


Kineserne fejrer værtskabet foran Bird's Nest (foto: Reuters).

Det blev et tæt løb om værtskabet om Vinter OL 2022 for de kun to tilbageværende finalister Beijing (Kina) og Almaty (Kasakhstan). Vinderen blev Beijing med 44 stemmer vs Almatys 40 stemmer, og dermed bliver Beijing den første by til at afholde både Sommer og Vinter OL!

Den Olympiske Komite (IOC) afholdte afstemningen i dag i Kuala Lumpur, Malaysia, og resultatet blev annonceret 11:30 dansk tid. Resultatet betyder, at OL for tredje gang i træk afholdes i et østasiatisk land med Vinter OL 2018 i Pyeongchang, Sydkorea, og Sommer OL 2020 i Tokyo, Japan. På en selvisk note medfører det, at de fleste events bliver afholdt morgen/formiddag dansk tid, og det kan dermed blive svært for os danskere at fange konkurrencerne live :-(

Beijing vil afholde Vinter OL 2022 i tre områder spredt over 160 km: Beijing, Yanqing og Zhangjiakou. Bird's Nest stadium vil stå for åbnings- og afslutningsceremonierne ligesom ved OL 2008. Kunstskøjteløb (og short track) vil afholdes i den eksisterende Capital Indoor Stadium i Beijing.

Vi havde selvfølgelig bemærkelseværdige kunstskøjteløbere til stede i Kuala Lumpur; Denis Ten holdte en præsentation for Almatys bud, mens Xue Shen og Hongbo Zhao var der for at støtte Beijings bud. Stephane Lambiel støttede Lausanne, Schweiz, som endte med at vinde Ungdoms Vinter OL 2020 (YOG) over Brasov, Rumænien.Ingen kommentarer: