torsdag den 19. marts 2015

Den korte dans og fridans for sæson 2015/16

Navka/Kostomarov udfører Ravensburger Waltz ved Vinter OL 2006 (foto: Getty).

ISU har offentliggjort flere detaljer om næste sæsons korte danse (SD) og fridanse (FD). Overordnet set har reglerne ikke ændret sig drastisk, men som så ofte har der været en par små ændringer.

Denne sæson bliver fyldt med valse! For seniorerne er det Ravensburger Waltz, som var den obligatoriske dans senest i 2005/06. Den var også planlagt til 2010/11, før de blev skrottet til fordel for de korte danse (som også var til vals: Golden Waltz).

Kort dans


Denne sæson vil seniorerne ikke have en trinsekvens uden hold.

Senior
  • Rytmer: Vals, plus evt. følgende af Foxtrot, March og Polka.
  • Mønsterdans: Ravensburger Waltz, inddelt i to sektioner som udføres lige efter hinanden; sektion 1 (#1-19) efterfølges af sektion 2 (#20-41). Mønsterdansen skal danses til vals rytmen.
  • Partiel trinsekvens i hold: skal dække hele isen i en cirkel; starter og slutter samme sted. Påbegyndes efter et obligatorisk stop dvs. ikke lige fra programstart.
  • Andre elementer: et kort løft og en twizzles sekvens.
Junior
  • Rytmer: samme som senior (se ovenfor).
  • Mønsterdans: Starlight Waltz, inddelt i to sektioner som udføres lige efter hinanden; sektion 1 (#1-17) efterfølges af 2 (#18-32). Mønsterdansen skal danses til vals rytmen.
  • Andre elementer: et kort løft, trinsekvens uden hold (lige linje, diagonal eller cirkel) samt en twizzles sekvens.

Fridans


De tekniske elementer mht. løft, twizzles, dansepiruette og trinsekvenser forbliver de samme som forrige sæson.

Der er dog blevet tilføjet en til mulighed for det koreografiske element; foruden danseløft og piruette-bevægelse kan parrene vælge at udføre en twizzles bevægelse. Denne skal udføres efter den obligatoriske twizzles sekvens.

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: