onsdag den 24. september 2014

Nebelhorn Trophy 2014

Den årlige Nebelhorn Trophy finder denne gang sted den 25.-27. september i Oberstdorf, Tyskland. Konkurrencen er nok den største Senior B konkurrence, og i år er den sæsonens tredje konkurrence i Challenger Serien.

Der vil blive konkurreret i alle fire discipliner på senior niveau. Konkurrencen bliver streamet live (se her).

Her er navnene, som du skal holde øje med:

Herrer
Blandt favoritterne har vi den regerende sølvvinder Jason Brown, som kom til Vinter OL og tog en 9. plads. Især den gode præsentation og stabile triple spring gør ham til medaljekandidat. Denis Ten er den regerende Vinter OL bronzevinder, men han er oftest upålidelig med springene i starten af sæsonen.

Fra Europa er de mulige medaljekandidater Sergei Voronov, Konstantin Menshov og Michael Brezina, som tog en henholdsvis 2.-, 3.- og 4. plads ved EM. Brezina måtte trække sig fra forrige uges Lombardia Trophy grundet madforgiftning, men forhåbentlig er han rask igen.

Damer
Hos damerne har vi en talentfuld, men oftest også uberegnelig håndfuld. Gracie Gold tog en flot 4. plads ved Vinter OL, men springene har på det seneste manglet lidt power - især double axelen.

Elizaveta Tuktamysheva havde nogle skuffende fremførelser - især i det korte program - forrige sæson, men hun virkede på rette vej ved de senest russiske testløb. Landsmand Alena Leonova kan til tider også kæmpe med springstabiliteten, men solide programmer giver hende en god medaljechance i dette felt.

Parløb
Russiske Yuko Kavaguti og Alexander Smirnov gør deres comeback efter skade. Ved de russiske testløb virkede de solide, men deres konkurrencenerver har altid spillet dem et puds. Landsmænd og regerende Junior VM sølvvindere Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov deltager også.

Vanessa James og Morgan Cipres tog solide 10. pladser ved både Vinter OL og VM forrige sæson. Amerikanske Alexa Scimea og Chris Knierim og Madeline Aaron og Max Settlage, som startede sæsonen med guld og bronze ved US Int'l FS Classic, har også håb om medalje.

Isdans
Favoritter er de regerende VM sølvvindere Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, som gør deres sæsondebut. På hjemmebane er Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi Tysklands største håb for medalje - parret har før vundet sølv og bronze ved konkurrencen.

USA sender Madison Chock og Evan Bates, der er steget støt i graderne. Parret har senest en 5. plads fra VM. Landsmænd og de regerende juniorverdensmestre Kaitlyn Hawayek og Jean-Luc Baker gør deres seniordebut.

Tidsplan

Torsdag den 25. september
12:00-13:55 - Isdans: kort dans
14:30-16:20 - Parløb: kort program
19:00-21:15 - Herrer: kort program

Fredag den 26. september
10:30-13:30 - Damer: kort program
14:00-16:05 - Parløb: langt program
18:45-21:40 - Herrer: langt program

Lørdag den 27. september
10:30-13:50 - Damer: langt program
14:20-16:30 - Isdans: fridans
20:00-22:15 - Gala opvisning

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: