mandag den 7. april 2014

Partnerskifte for Bazarova/Larionov, Ilinykh/Katsalapov og Sinitsina/Zhiganshin

Rusland var yderst succesfuld ved Vinter OL 2014 i Sochi, men spol en måned frem, og det ser ud til at hele lejren er under ombygning - om det bliver til det bedre, vides endnu ikke...

Natalja Zabijako / Yuri Larionov

Zabijako/Zaboev og Bazarova/Larionov udfører deres korte programmer ved VM 2014.

Efter Vera Bazarova og Yuri Larinov-splittet fik vi at vide, at der allerede var en partner i vente til Larionov. Dette er afsløret til at være estiske Natalja Zabijako, som denne sæson løb sammen med russisk-fødte Aleksandr Zaboev. Repræsenterende Estland tog de senest en 19. plads ved VM, men de kom ikke til Vinter OL, da Zaboev (lidt ironisk) ikke blev tildelt estisk statsborgerskab. Så nu rykker den estiske dame bare til Rusland!

19-årige Zabijako og 28-årige Larionov vil træne i Moskva med Nina Moser, og som følge af ISU reglerne må de sidde en sæson ude, før de sammen kan repræsentere Rusland i internationale konkurrencer.

Den estiske skøjteunion er dog ikke for glade for skiftet og truer nu med at nægte Zabijako løsladelse. Dermed kan den nye duo være tvunget til at sidde hele 18 måneder ude af konkurrencer.

Kilde: rus.er.ee (russisk)

Ilinykh / Zhiganshin og Sinitsina / Katsalapov

Ilinykh/Katsalapov og Sinitsina/Zhiganshin ved VM 2014 (foto: Getty).

De saftigste rygter siden VM 2014 har været, at OL-bronzevinderne Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov ville splitte, og han nu skulle danse med Victoria Sinitsina. Dette blev nægtet af begge parter, men det er nu (desværre) bekræftet.

Det nye par Victoria Sinitsina og Nikita Katsalapov vil træne under Nikolai Morozov, som flytter tilbage til Hackensack, New Jersey, USA. 18-årige Sinitsina har hidtil danset med 21-årige Ruslan Zhiganshin, og sammen var de også juniorverdensmestre og tog senest en flot 7. plads ved VM.

Elena Ilinykh bekræfter, at det var Katsalapov, som initierede splittet. Hun står dog ikke helt tomhændet, da hun til gengæld vil teame op med nu ledige Ruslan Zhiganshin. De vil så træne i Moskva med Sinitsina/Zhiganshins forrige trænere Elena Kustarova og Svetlana Alexeeva. Intet er dog 100% officielt, da begge parter stadig venter på endeligt svar fra deres kommende eks-partnere.

Årsagen til splittene er endnu ikke kendte, men de må har været alvorlige, siden det vil betyde enden på Ruslands to mest lovende isdansepar. Den russiske skøjteunion virker heller ikke glade, og de håber vist på at få "styr" på sagerne i den nærmeste fremtid.

Kilde: news.sport-express.ru (russisk)

Ingen kommentarer: