søndag den 30. marts 2014

VM 2014 i kunstskøjteløb - medaljeoversigt

Værtsnation Japan var yderst succesfuld ved dette VM (foto: Reuters).

VM 2014 sluttede i morges med galla opvisningen, og det er også nu medaljestillingen kan gøres op.

Kunstskøjteløbere løber bare bedre på hjemmebane, og gjaldte også for Japan som tog hele 3 medaljer. Ligesom VM for 4 år siden tog de guld i begge singles discipliner, og de dominerede herrernes konkurrence med alle tre herrer i top 6. Der var selvfølgelig potentiale for flere medaljer singles, men nationen er nok glade for, at deres favoritter leverede.

Italien overraskede med en andenplads i medaljestillingen. Kostner bronze var nok en lille skuffelse, men Cappellini/Lanottes isdanseguld overgik alle forventninger. Tyskland tog guld i parløb, hvilket nok også var det bedste man kunne forvente. Det bliver dog svært disse nationer at gentage til næste år, især hvis tilbagetrækninger er i vente.

OL-værtsnation Rusland snuppede tog to medaljer, begge af sølv, hvilket var solidt set i lyset af hvordan guldvinderne løb. Derudover overraskede Pogorilaya og Kovtun med en 4. plads. Kun i isdans var der skuffelse med Bobrova/Solovievs skade og Ilinykh/Katsalapovs 4. plads - VM-debutanter Sinitsina/Zhiganshin tog dog en flot 7. plads.

Canada klarede det overraskende godt, selvom Virtue/Moir og Chan ikke deltog. De kunne nemlig snuppe sølv og bronze, hvilket nødvendigvis ikke var givet. Både Spanien og Frankrig tog én bronzemedalje, og de havde måske håbet på mere.

Helt udelukket fra medaljeræset var USA, hvilket senest skete i 1994. Hovdårsagen var selvfølgelig Davis/Whites fravær i isdans, da de ikke var medaljefavoritter i de andre discipliner.

Medaljestilling
1. Japan (2 guld, 1 sølv)
2. Italien (1 guld, 1 bronze)
3. Tyskland (1 guld)
4. Rusland (2 sølv)
5. Canada (1 sølv, 1 bronze)
6. Spanien (1 bronze)
6. Frankrig (1 bronze)

Ingen kommentarer: