fredag den 21. marts 2014

Kostumer: Tessa Virtue og Scott Moir

Tessa Virtue og Scott Moir har muligvis/sandsynligvis haft deres sidste sæson sammen på konkurrenceis. Heldigvis sagde de farvel i stillige manerer, da de ligesom forrige olympiske sæson ikke havde sparet på kostumerne.

Kort dans
Musik: "Dream a Little Dream of Me", "Muskrat Ramle" og "Cheek to Cheek" af Ella Fitzgerald og Louis Armstrong

Finlandia Trophy



I deres sæsondebut brugte parret deres gamle kostumer fra deres Golden Waltz korte dans tilbage fra 2011 (se bevis her). Hun var i en grå kjole med flæset skørt og detaljerede stropper, mens han bar sorte bukser og vest med lyseblå skjorte og orange slips. Det var ganske fine kostumer, omend jeg synes at kjolen virkede en smule overdesignet, og de to kostumer passede ikke helt sammen i stil og tone.

Min bedømmelse: 7.00/10.00

Skate Canada, Trophée Eric Bompard & Grand Prix Final



Ved Grand Prix'erne valgte parret en mere elegant og underspillet stil. Virtue var i en sort pailletkjole med meget dyb ryg og frynset skørt, mens Moir var i højtaljede sorte bukser, grå plisseret skjorte med høje krave og tilhørende seler og butterfly. Disse kostumer passede på en eller anden måde især godt til parret - måske den mere simple stil bare er dem? Selvfølgelig elsker jeg pailletter, men detaljer som den sexede ryg og det fjerlignende skørt gjorde looket interessant og tog sig godt ud i bevægelse.

Min bedømmelse: 9.00/10.00

 De canadiske mesterskaber



Ved de canadiske mesterskaber gik de mere grafisk til den i både den korte dans og fridansen. Deres sorte kostumer havde hvide kanter, men hun bragte noget farve til sin kjole med et lilla underskørt. Det vidde skørt gjorde det især godt i bevægelse, og den åbne ryg brød looket op. Hans kostume matchede, men jeg synes at der er et eller andet lidt 80'er-kikset over striberne og bæltet.

Min bedømmelse: 8.00/10.00

Vinter OL holdkonkurrence


Ved holdkonkurrencen var deres kostume det samme som det, de bar ved Grand Prix'erne. Den eneste øjensynlige forskel var Moirs skjorte, som nu var hvid - ikke den store forskel, omend det måske gør looket mere formelt. Personlige hælder jeg en smule mere til den grå skjorte, da den gjorde kostumet lidt mere anderledes.

Min bedømmelse: 8.75/10.00

Vinter OL (individuel)


Til sæsonens sidste og vigtigste konkurrence skiftede Virtue kostume, men det mindede stadig meget om det forrige i stil med de sorte pailletter. Anderledes var overdelen med stålgrå pailletter i et takket mønster, og skørter var "kantet" flæset i stedet for blødt. Jeg foretrækker det forrige skørt, da det gjorde sig bedre i bevægelse, men overdelen var her mere interessant.

Min bedømmelse: 9.25/10.00

Fridans
Musik: "The Seasons" og "Waltz in Concerto No. 2" af Alexander Glazunov; "Piano Concerto in F" af Alexander Scriabin

Finlandia Trophy



Deres nye fridans drog straks paralleller til deres Mahler fridans, og deres kostumer ved Finlandia Trophy bidrog helt klart til dette (se her). Det er nok umuligt for de to canadiere at se grimme ud, men dette look manglede den friskhed, som de havde tilbage i 2010.

Min bedømmelse: 7.50/10.00

Skate Canada & Grand Prix Final



Deres Skate Canada kostumet fik draget paralleller til Gordeeva og Grinkovs "Vocalise" kostumer (se her), og det måske intentionen. Moir var simpel i sorte bukser og vinrød skjorte, men Virtues stopløse kjole med blomsterdetaljer lignede desværre lidt en natkjole.

Mine bedømmelse: 7.00/10.00

Trophée Eric Bompard



I Paris prøvede de atter nye farver af. Moir var helt simpel i sorte bukser og hvid skjorte, mens Virtue skilte sig ud med en smaragdgrøn satinkjole med funklende sten på overdelen. Jeg lægger ikke skjul på at jeg elsker grøn, og de mange sten og smukke materiale hjælper også. Det er en skam, at kostumet ikke blev brugt flere gange - overtroen om ulykkesfarven er vel stadig vedvarende.

Min bedømmelse: 9.50/10.00

De canadiske mesterskaber



Ved de canadiske mesterskaber bar Virtue en let hvid kjole med empiresnit og choker, som begge var dækket af sølvpailleter i et stribet mønster. Moir var i kontrast med midnatsblå bukser og højhalset skjorte med puffy ærmer. Hver for sig et det smukke kostumer, men jeg savner lidt som kan binde dem sammen til hinanden og til musikken. Derudover generede chokeren og de hudfarvede stropper mig.

Min bedømmelse: 7.50/10.00

Vinter OL holdkonkurrence



Ved OL-holdkonkurrencen var snittet de samme, men stilen var ikke desto mindre meget anderledes. Virtues røde og guld kjole lignede et Fabergé æg, hvilket var passende i sammenhængen. Moirs sorte kostumer matchede med røde detaljer i læggene, men i stil manglende det måske lidt det russiske touch for at matche hende.

Min bedømmelse: 8.25/10.00

Vinter OL (individuel)



Ved den individuelle konkurrence havde Moir skiftet tilbage til det midnatsblå kostume fra de nationale mesterskaber. Virtue derimod havde en svag lyserød halterneck kjole med sirlige detaljer på overdelen. Jeg kan faktisk godt lide de to farver sammen, men kjolen havde stadig et snert af natkjole, og snittet virkede ikke så flatterende som de forrige kjoler.

Min bedømmelse: 8.00/10.00

Hvilke var dit yndlingskostumer fra Tessa Virtue og Scott Moir denne sæson? Giv din stemme og/eller kommentar:



Ingen kommentarer: