søndag den 16. marts 2014

Junior VM 2014 - medaljeoversigt

Rusland, USA og Canada var topscorerne i medaljeræset (foto: facebook).

Det er normalt kun de samme nationer, som regelmæssigt kan snuppe medaljer ved Junior VM, og denne gang var ikke anderledes.

Ikke overraskende blev Rusland igen topscorer, her med 7 ud af 12 medaljer. Fremtiden lover godt for deres damer, da de ryddede podiet. Elena Radionova blev den første dame til at forsvare sin Junior VM-titel. Nationen tog også medaljer i alle de andre discipliner. Faktisk kunne det have gået endnu bedre, da de havde potentiale for guld i både herrer, parløb og især isdans.

Canada overraskede med to medaljer, da de nok blev spået til at tage nul. Nam Nguyen tog guld hos herrerne, mens Madeline Edwards og Zhai Kai Pang tog bronze i isdans på trods af, at de ikke engang kvalificeret til Junior Grand Prix Finalen. Alaine Chartrand tog også en flot 5. plads hos damerne.

Naboerne USA tog også en guld- og bronzemedalje. De genvandt isdanseguld og brød Ruslands streak. Kaitlin Hawayek og Jean-Luc Baker er de syvende amerikanske juniorverdensmestre i isdans. Hos herrerne blev til solidt bronze til Nathan Chen, men damerne skuffede med en 7.-, 9.- og 14. plads, hvilket er USAs dårligste i lang tid.

Hos Kina blev det guld i parløb - landet har nu vundet parløb guld ved Junior VM 6 gange (af tre forskellige par). I singles var resultatet skuffende, da JGPF-mester Boyang Jin tog en samlet 6. plads og deres dame Ziquan Zhao ikke kvalificerede sig til det lange program.

Medaljeoversigt
1. Rusland (1 guld, 4 sølv, 2 bronze)
2. Canada (1 guld, 1 bronze)
2. USA (1 guld, 1 bronze)
4. Kina (1 guld)

Ingen kommentarer: