mandag den 10. februar 2014

Vinter OL 2014 forudsigelser - Parløb

De individuelle konkurrencer begynder med parløbernes korte programmer i morgen. Værtsnation Ruslands største chance for guld i de individuelle konkurrencer ligger i parløb, hvor de har en god chance for at generobre guldet, men intet er endnu mejslet i sten.

Guldfavoritterne

Tatiana Volosozhar/Maxim Trankov (RUS) - De regerende verdensmestre er de klare favoritter til guldet; adskillige verdensrekorder, to GP-sejre og en EM-titel er det blevet til denne sæson. Parret har de store elementer og høje programkomponenter, og dermed styrer de deres egen skæbne: med rene løb vil de uden tvivl snuppe guldet. Parret har dog virket sårbare i det lange program (som de tabte ved både GPF og EM), og lignende fremførelser bliver normal straffet hårdere ved OL - noget som deres tyske rivaler måske kan udnytte...

Sølvfavoritterne

Aliona Savchenko/Robin Szolkowy (GER) -  De fire gange verdensmestre og regerende OL-bronzevindere er formentlig de eneste, som kan true russerne mod guldet. Rene løb fra tyskerne vil formentlig ikke score så højt som rene løb fra russerne - selv med en kast triple axel og slet ikke på russisk jord. Dertil har de i sidste øjeblik ændret deres korte program til The Pink Panther, som var deres lange program i deres ubesejrede sæson 2010-11. Tyskerne har dog chance for guld, hvis de kan holde marginen efter det korte program lille og udnytte fejl fra russerne i det lange.


Bronzekandidaterne

Qing Pang/Jian Tong (CHN) - De regerende OL-sølvvindere har formentlig ikke den tekniske sværhedsgrad til at være en trussel til guld, da de blev slået af de to ovenstående par ved Grand Prix Finalen på trods af to nær rene programmer. De har dog en chance for bronze, hvis de ikke laver dyre fejl på side-om-side springene. Parret har sagt, at træningen for nylig ikke har gået super, men det er måske bare for at sænke forventningerne.Meagan Duhamel/Eric Radford (CAN) - De regerende VM-bronzevindere har ikke helt formået at bygge videre på deres stærke forrige sæson, da de blandt andet endte på en 5. plads ved Grand Prix Finalen. Parret har ambitiøst teknisk indhold med bl.a. side-om-side triple lutzer, så rene programmer kan måske rykke dem foran. Deres korte program score fra holdkonkurrencen vil formentlig være nok til at holde dem i medaljerækkevidde mod det lange program.

Ksenia Stolbova/Fedor Klimov (RUS) - Det unge russiske par er kun for nylig rykket op til bronzekandidat-status, da de ved EM slog landsmænd Volosozhar/Trankov i det lange program med en høj score. Parret har stærke tekniske elementer og udadvendt personlighed på isen, og med momentum efter en sejr ved holdkonkurrencen har de en god chance for medalje med rene programmer.


Hold også øje med

Cheng Peng/Hao Zhang (CHN) - Parret har støt og roligt forbedret sig siden deres debut i 2012, og senest tog de en imponerende 4. plads ved Grand Prix Finalen. Parret har solide tekniske elementer med bl.a. quad twist, men trods forbedringer vil deres programkomponenter ikke være høje nok til en medalje. Med gode løb er en top 5 placering dog mulig.

Kirsten Moore-Towers/Dylan Moscovitch (CAN) - De nationale sølvvindere tog en 4. plads ved forrige VM og startede sæsonen stærkt, men de har haft en smule svært ved at opretholde momentum - de tog en 6. plads (sidst) ved GPF. Hvis de undgår fejl, har de også chancer for en top 5 placering.

Vera Bazarova / Yuri Larionov (RUS) - Parret tog en 11. plads i Vancouver, og de vil uden tvivl forbedre dette på hjemmebane. De har dog gentagne gange haft problemer med side-om-side springene denne sæson, hvilket sætter dem uden for medaljerækkevidde.

Mine forudsigelser
GULD - Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov RUS
SØLV - Aliona Savchenko / Robin Szolkowy GER
BRONZE - Ksenia Stolbova / Fedor Klimov RUS
4. Qing Pang / Jian Tong CHN
5. Meagan Duhamel / Eric Radford CAN
6. Cheng Peng / Hao Zhang CHN
7. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch CAN
8. Vera Bazarova / Yuri Larionov RUS
9. Stefania Berton / Ondrej Hotarek ITA
10. Marissa Castelli / Simon Shnapir USA

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: