torsdag den 20. februar 2014

Vinter OL 2014 - Damernes podium

Guldvinder Sotnikova hopper af glæde, mens Kim og Kostner ser på.

Det ser ud til, at damernes konkurrence ved Vinter OL 2014 bliver overskygget af ét spørgsmål: "Hvem fortjente at vinde?".

Det er et godt spørgsmål, men det er en skam at folk glemmer at glæde sig over, hvilket stærk konkurrence vi havde. De endelig medaljetager løb alle back-to-back nær rene programmer, og alle havde utroligt svært teknisk indhold.

4 kommentarer:

Cee sagde ...

Jeg synes (igen) konkurrencen blev ødelagt af dommere og tekniske specialister. Måske Sotnikova havde vundet alligevel, men jeg er forarget over hvor ringe den tekniske specialist var. Mao Asadas triple aksel var kendt fuldt roteret. Sotnikova og Lipniskayas (f)lutz'er blev bedømt som lutz (med undtagelse af en af Lipnitskayas lutzer), mange spring blev kendt fuldt roteret, fx Sotnikovas tp. toeloop efter hendes (f)lutz, og sådan kunne man blive ved. Dommerne kan stadig ikke finde ud af at bruge det nye system. Hvordan kan Lipnitskayas tp lutz-toeloop få samme plusser som Yu Na Kims, hvordan kan Lipnitskaya have samme indlevelse i musikken som Kostner. Lipniskaya vandt med 12 point over Gold i holdkonkurrencen - fuldstændigt latterligt dømt. Forudsætningen for en fair konkurrence er dygtige og kompetente tekniske specialister og dommere - og de er simpelthen ikke dygtige nok. Det er en skam for sporten. Ærgerligt, at man ikke kan tage denne diskussion med dommere fra den internationale scene. Jeg ville godt høre, hvad de havde at sige til deres forsvar.
Vh Christina

Cee sagde ...

Synes også denne artikel giver stof til eftertanke: http://www.nytimes.com/2014/02/21/sports/olympics/who-were-the-figure-skating-judges.html?action=click&contentCollection=Olympics&module=RelatedCoverage&region=Marginalia&pgtype=article&_r=0

Cathrine Hoang sagde ...

Jeg synes også, at dommerne lod tvivlen komme mange piger til gode. Ved et OL tror jeg dog, at dommerne generelt er lidt mere venlige med "usynlige" fejl - hvilket kom især de russiske piger til gode.

Hvad jeg er ret så skeptisk over, er Sotnikovas og Lipnitskaias høje programkomponenter. De er gode, men endnu ikke så gode - og det tror jeg alle vi se, når de konkurrerer uden for Rusland igen. Lidt en skam at de får så meget had på vejen, når de bare prøver at løbe deres bedste.

Dommerpanelet virkede lidt lusk, og med OL i Rusland burde man ikke have så mange mulige suspektive navne på listen, bare for fjerne al spekulationen. Måske man også burde fjerne den anonyme bedømning, så dommer var lidt mere ansvarlige for deres valg - eller måske holde en pressetale, hvor de kunne forklare deres score.

Anonym sagde ...

Asada skulle have vundet det lange program med en ny record, hvis dommerne var fair, men det var tydeligt at de holdt hende tilbage. desuden så nød russerne godt af at konkurrencen blev holdt i rusland, det var utroligt hvordan deres program komponenter kunne stige så meget på så kort tid.
men er generelt enig med det podium og de tre medalisters placering :)