lørdag den 15. februar 2014

Herrernes Vinter OL 2014 podium

Herrernes podium ved Vinter OL 2014 (foto: Getty)

Så er over halvdelen af kunstskøjteløbskonkurrencen ved Vinter OL 2014 i Sochi overstået, og lidt ærgerligt ser det ud til, at herrerne har det med at underperforme ved OL. Forhåbentlig vil damerne gøre det godt i deres konkurrence.

19-årige Yuzuru Hanyu skrev historie, da han blev den første japanske herre til at tage OL-guld i kunstskøjteløb. Han er desuden den yngste herre til at snuppe guldet siden Dick Button tilbage i 1948. Derudover er han den første mandlige OL-guldvinder siden Ilia Kulik i 1998 uden en VM-titel, omend det i Hanyus tilfælde formentlig blot er et spørgsmål om tid.

Sølvmedaljevinder Patrick Chan satte ikke nogle nye milepæle, men joinede i stedet en måske uønsket klub: Han er nemlig den femte canadiske verdensmester, som ikke har været i stand til at snuppe OL-guld; ligesom Brian Orser og Elvis Stojko tog han også sølv (omend de to hver har to OL-sølvmedaljer).

Denis Ten var nok den eneste herre på podiet, som løb i nærheden af sit potentiale. Hans bronzemedalje er Kasakhstans første OL-medalje i kunstskøjteløb.

Dette Vinter OL er det også første gang siden 1956, at der ikke er en europæisk herre på podiet - dengang var det USA, som dominerede podiet. Det er dog anderledes denne gang, da podiet for første gang blev besat af udelukkende asiatiske herrer - omend de kommer fra hver sin del af verden.

Lidt ærgerligt for værtsnation Rusland er det første gang siden 1992, at der ikke er en russisk herre på podiet (man kan endda gå længere tilbage, hvis man tæller de sovjetiske hold med).

Ingen kommentarer: