søndag den 9. februar 2014

Davis/White vinder hold fridans ved med ny rekord

Davis og White udfører et spektakulært kurveløft i deres fridans (foto: Getty).

Holdkonkurrencen ved Vinter OL 2014 sluttede med isdansernes fridans. Podiet var allerede fastsat, hvilket måske tog lidt af spændingen, men det forhindrede ikke isdanserne i at forsøge deres allerbedste.

De sidste på isen var Meryl Davis og Charlie White, og igen fik de leverede alle elementerne som var de legende lette. Kun den cirkulære trinsekvens modtog level 3 - resten af deres elementer blev tildelt level 4. Parret opnåede en ny verdensrekord for deres fridans, 114.34 point, og de kunne dermed suverænt tage sejren i hold isdans.

Rivaler Tessa Virtue og Scott Moir leverede en smuk fridans uden større fejl, men der var en smule tøven på deres første løft. Det største pointtab kom, da deres diagonale trinsekvens kun blev tildelt level 2, og canadierne så også skuffede ud med deres fridans score på 107.56 point (ikke desto mindre tog de hold-sølv mod Davis/White's bronze).

Russiske Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov havde deres hidtil bedste udførelse af deres fridans til Svanesøen. Highlight var især deres åbningsløft. Begge trinsekvenser var level 3, mens resten af elementerne fik level 4. Et nyt personligt bedste på 103.48 point gav dem en solid 3. plads.

Som forventet tog det italienske par Guignard/Fabbri en 4. plads, mens japanerne Reed/Reed tog en 5. plads.

Resultat - hold isdans fridans
1. Meryl Davis / Charlie White USA - 114.34
2. Tessa Virtue / Scott Moir CAN - 107.56
3. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS - 103.48
4. Charlene Guignard / Marco Fabbri ITA - 81.25
5. Cathy Reed / Chris Reed JPN - 76.34

Se flere detaljer her.

2 kommentarer:

Emil sagde ...

Hej Cathrine
Jeg fulgte med i dagens holdkonkurrencen og under isdansen var der noget der undrede mig.
Under pointgivningen fik Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov -1 point for en kostumefejl, hvordag kan det være?
Jeg synes desuden, de havde dagens mest medrivende fremførsel.

Cathrine Hoang sagde ...

Hvis du så godt efter, så tabte hun en lille fjer mod slutningen af programmet - det var dog ikke tydeligt. Man får fradrag, hvis en del af kostumet falder på isen under programmet.

Ja, Ilinykh/Katsalapov havde en virkelig smuk fremførelse. Håber virkelig, at de kan holde sammen på nerverne i den individuelle konkurrence.