onsdag den 15. januar 2014

EM 2014 forudsigelser - Herrer

Kovtun, Fernandez, Brezina og Amodio er blandt medaljekandidaterne ved EM 2014.

De europæiske herrer er talentfulde, men de fleste har indtil videre denne sæson været plaget af springproblemer og dertil skuffende resultater.

Den regerende Europamester Javier Fernandez har denne sæson skuffet med en 5.- og 3. plads ved Grand Prix'erne. Især hans normalts solide quads var virket svage, og med yderligere springfejl har hans scores langtfra imponeret. Han virkede i god form ved de nationale mesterskaber, men der havde han dog ikke god konkurrence.

Russiske Maxim Kovtun, som endte på en 5. plads forrige år, har lidt overraskende været den europæiske topherre denne sæson med to GP-sølvmedaljer og en tur til Finalen. Senest blev han russiske mester, og det er især de mange relativt pålidelige quads, som har været nøglen til hans succes. En sejr her burde cementere hans tur til Vinter OL (som endnu ikke er sikker).

De to ovenstående herrer er nok favoritter til top 2, men bronze har ikke noget, der ligner en lille favorit. Florent Amodio er den regerende EM-sølvvinder, men denne sæson har hans springstabilitet været helt i bund.

Landsmand Brian Joubert er også tidligere Europamester, men han har haft en langsom start på sæsonen; sølv ved NRW Trophy (hvor han blev slået af Majorov) og sølv ved de nationale mesterskaber med lave scores betyder, at en plads på podiet virker usandsynlig.

Michal Brezina er den regerende EM-bronzevinder, men hans spring har også givet store problemer denne sæson. Quad salchow er stadig hit-og-miss, og han har tendens til at lave adskillige dumme fejl i sit lange program.

Landsmænd Tomas Verner har haft en low-key, men faktisk succesfuld sæson: too senior B titler med solide løb, men det er stadig utrolig lang tid siden, at han har haft succes på  den store scene.

Rusland sender også Sergei Voronov og Konstantin Menshov, som har en chance for top 5 placering. Begge herrer har udvist relativt solide spring denne sæson, men laveret programkomponenter betyder at de skal håbe på fejl fra de andre herrer for at placere højt.

Svenske Alexander Majorov imponerede med en 6. plads forrige år, men denne sæson har hans Grand Prix resultater kun budt på en 7.- og 9. plads. Han forsøger ligeledes de svære spring, men mangler finesse på præsentationen.

Danmark sender Justus Strid, som endte på en 21. plads forrige år. Med sine scores denne sæson har han en god chance for at forbedre den placering.


Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Maxim Kovtun RUS
3. Tomas Verner CZE
4. Michal Brezina CZE
5. Sergei Voronov RUS
6. Konstantin Menshov RUS
7. Florent Amodio FRA
8. Brian Joubert FRA
9. Alexander Majorov SWE
10. Peter Liebers GER

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: