torsdag den 12. december 2013

Til DM 2014 i kunskøjteløb

Jeg har aldrig været til DM i kunstskøjteløb før, men nu skulle det altså være - på trods af, at jeg havde/har travlt med en håndfuld eksamensafleveringer, og at jeg også gerne ville fange noget af Grand Prix Finalen live samt catche op på Golden Spin. Det er ikke blevet til al for megen søvn forrige uge...

Jeg havde ellers affundet mig med, at jeg ikke ville have tid (igen) til at komme til DM, men fire journaliststuderende fra Journalisthøjskolen spurgte sødt, om jeg ikke ville være deres "ekspert". De dækkede nemlig DM 2014 i samarbejde med Dansk Skøjte Union som en del af et projekt, og jeg er åbenbart den eneste, som dækker kunstskøjteløb uden faktisk at have noget at gøre med kunstskøjteløb i Danmark.

Konkurrencen fandt sted den 5.-8. december, og jeg var der de to sidste dage for at fange junior damer, senior damer og senior herrernes konkurrence.

Location
Indgang til Herlev Skøjtehal, hvor DM fandt sted.

Konkurrencen fandt sted i Herlev Skøjtehal, hvilket heldigvis ikke er for langt væk, hvor jeg bor. Det var en ret low-key event, og det eneste tegn udefra om konkurrencen var en lille plakat på døren. Det var ganske gratis at se DM.

Indenfor
En cubs pige i blåt udfører sit program.

Da jeg ankom var konkurrencen allerede i fuld gang med cubs. Hallen var relativ lille med kun få siddepladser (mest bleachers og en section med sæder), og der var desværre kun siddepladser for publikum modsat dommernes side, som ellers anses for den bedste.

Første dag sad jeg bare og skrev notater, mens jeg så programmerne og gav efterfølgende nogle korte interviews. Jeg var helt forfrossen til den tid; jeg havde undervurderet hvor koldt det ville være at side stille i en skøjtehal i et par timer. Heldigvis lærte jeg af mine fejl til næste dag.

Live blogging
Sequins Galore er klar til at live blogge

På andendagen skulle jeg som en lille forsøg live blogge under juniordamernes lange programmer, men jeg endte også med at tage seniordamerne og -herrerne med. Jeg var så heldig at få en plads i boksen med announcer og musikansvarlig. 

Stilen var klassisk play-by-play, hvor jeg lister elementerne (forkortelser) og slutter med kommentar, scores og foreløbig placering.

Keiran og Justus varmer op til det lange program, og jeg er parat til at blogge.

Jeg havde lidt træning, da jeg nogle gange også laver lidt play-by-play derhjemme, når jeg ser kunstskøjteløb på TV/computer. Denne gang var det lidt sværere, da jeg helst skulle have ét øje på isen og ét på skærmen (jeg laver for mange slåfejl, hvis jeg ikke kigger, mens jeg skriver). Derudover blev mine fingre lidt stive af kulden, eftersom tiden fremskred - men det gik.

Publikum
Tilskuerne ved DM 2014 i kunstskøjteløb.

Publikum var mest familie og venner, tror jeg, men de var ikke bange for at give nogle opmuntrende tilråb og klap til alle løbere. En del af kunstskøjteløbere kunne man også se sidde og huje på deres kammerater/konkurrenter.

Efter konkurrencen
Anita Madsen (ryg til) og andre skøjteløbere står klar til medaljeceremonien.

DM sluttede efter herrernes lange programmer, og jeg smuttede lige ned i tunnellen for at give et kort ekspert interview. Jeg er langt mere komfortabel med skrift, men det var nu alligevel spændende at prøve.

Kunstskøjteløberne stod også i tunnellen og gav vinderinterview eller ventede trippende på at medaljeceremonien skulle gå i gang - jeg missede ceremonien, da jeg skulle hjem og lave en aflevering færdig :-(

Konklusion
Medaljeskamlen: på hvilken side skal 2-tallet stå?

Kunstskøjteløb er klart anderledes at se live. Man kan måske ikke se ansigtsudtryk, underrotationer og forkerte skær så tydeligt, men ting som fart og flow over isen og højde på spring er meget nemmere at vurdere.

Selvfølgelig var niveauet ikke lig det, man ser på TV, men det får mig bare til at værdsatte sportens sværhedsgrad desto mere. Hvis du får muligheden, skal du helt klart også prøve at komme til DM eller en anden kunstskøjteløbskonkurrence...

Få mere information om Iceskatedk

Du kan se de journaliststuderendes endelig produkt "Iceskatedk" på iceskate.mediajungle.dk. Derudover kan du følge dem på twitter @iceskatedk (brug også #iceskatedk i dine tweets), instagram @iceskatedk. Derudover kan du følge Danske Skøjte Union på Facebook.

Ingen kommentarer: