tirsdag den 31. december 2013

Kostumer, farver og fyrværkeri!

Første halvdel af den sæson 2013/14 aka den olympiske sæson er kommet og gået, og som altid har den budt på farverige kostumer. Vi tager et tilbageblik på farverne, der fangede vores opmærksomhed på isen...

GUL


Sæsonens it-farve har overraskende været gul. Den klare farve er set hos herrerne i parløb, men damerne har også omfavnet den solklare farve. Ligesom i real life kan gul være en svær farve at bære - især hvis man ikke har lidt kulør - men damerne her viser, at en stor mængde sølvglimmer også hjælper. Man bliver i hvert fald i godt humør af farven.

SORT/HVID


Alt var dog ikke lutter pangfarver. Ikke-farverne sort og hvid blev også spottet på adskillige damer, men kombinationen viste sig at være meget alsidig. Afhængig af design fik vi både barok, grafisk, moderne og jazz.

HVID


Ren hvid var også en ikke-farve, som er blevet set oftere denne sæson. Farven kan godt få skøjteløbere til at forsvinde på isen og virke for uskyldige, men glimmer og snedigt design hjælper gerne på sagen.

ORANGE


Orange har igen ikke været en populær farve denne sæson, men det lykkedes mig at opstøve nogle eksempler. Den opsigtsvækkende farve er svær at se stillig ud i, og mange løbere er nok bange for at ligne et græskar i farven.

LILLA


Lilla er en farve som klæder de fleste, og gudskelov ser farven ud til at vinde mere popularitet. Farven er iøjefaldende i sig selv, men damerne er ikke bange for at tilføje glimmer og vovet design.

GRØN


Til gengæld har grøn oplevet en tilbagegang denne sæson, og det var svært for mig at finde bare fire damer, som bærer farven denne sæson. Grøn har ikke sluppet sit ry som en ulykkes-farve, og ingen tør vel at tage chancen i den olympiske sæson - en skam, hvis du spørger mig.

LYS PINK


Den pigede farve var ikke kun forbeholdt juniorer denne sæson. Nogle damer omfavnede farven med lyse sten, mens andre gjorde den mere dyster med sorte detaljer.

HOT PINK


I den samme genre og så alligevel modsatte grøft har vi hot pink. Den opsigtsvækkende farve tager sig godt mod isen, men den kræver en vis tilbageholdenhed mht. frynser og glimmer, hvis man gerne vil se stillig ud - noget nogle løbere blæser selvfølgelig på dette.

BORDEAUX


En anden populær farve denne sæson er bordeaux eller vinrød. Farven er dyster og stillig, men har stadig et snert af passion, som rød jo forbindes med. En ganske alsidig farve, som jeg ikke har noget imod at se mere til.

RØD


Rød har altid været en populær farve, og denne sæson har ikke været nogen undtagelse. Især pang-nuancen med masser af glimmer og detaljer har været brugt hos damerne for at skille sig ud.

LYSEBLÅ


Blå er altid til at finde på isen, men i en olympiske sæson virker farven endnu mere udpræget. Især fordi den har givet held til de seneste Vinter OL-vindere hos damerne. Den lyse nuance passer især til lette klassiske melodier.

MØRKEBLÅ


Den mørkeblå farve har været endnu mere populær, og denne nuance har været mere brugt til dyster og melankolsk musik. Ombre og tone-i-tone tendensen har især været brugt med denne farve til stor succes, og det har været en god måde at bringe nyt liv til den klassiske farve.

GRÅ


Grå er nok den mest upopulære af ikke-farverne, men jeg har set den poppe op oftere og oftere. Farven bruges mest til sørgelig musik, men rigeligt med glimmer tilfører gerne noget glamour, som jo er obligatorisk i kunstskøjteløb.

SORT


Den evige klassiker sort var rigt repræsenteret i alle fire discipliner. Hos damerne var fokus ikke så meget på glimmer og pailletter, men mere på tekstur. Gennemsigtig chiffon, blonder og net var de usædvanlige materialer, der blev brugt for at gøre ikke-farven mere speciel.

Alt i alt har det været et farverigt år. Men det er en olympisk sæson, så jeg forventer adskillige kostumeskift i det nye år. Hvad har været dit yndlingskostume?

Ingen kommentarer: