onsdag den 6. november 2013

NHK Trophy 2013 forudsigelser - Damer

Radionova, Suzuki, Asada og Gold er alle medaljekandidater ved NHK Trophy 2013.
 
Vi har et spændende mix af damer ved NHK Trophy, og især værtsnation Japan har nogle gode medaljechancer.

Favorit er den regerende mester Mao Asada, som startede sæsonen med en sejr ved Skate America. Her opnåede hun den højeste score blandt damerne denne sæson, og det er på trods, at hun havde fejl i begge programmer. Med hendes stærke præsentation og høje tekniske sværhedsgrad burde hun kunne nappe guldet, hvis hun holder fejlene på et relativt minimum.

Landsmand Akiko Suzuki tog en tæt sølvmedalje forrige sæson, og denne sæson begyndte også med sølv (ved Skate Canada). Hun kan godt være lidt op og ned med springene, og i dette dybe felt skal hun holde hovedet koldt, hvis hun vil snuppe en finaleplads.

Satoko Miyahara, som tog en 5. plads ved Junior VM, gør sin senior GP-debut. Hun forsøger de svære spring, men de er dog noget små og har tendens til at være underroterede. Miyahara har dog forbedret sig på dette punkt, som bevist ved en sejr ved Asian FS Trophy.

USA sender to medaljekandidater. Den ene er Gracie Gold, som tog bronze ved Skate Canada. Hendes korte program beviste, at hun er stand til at konkurrere med de bedste, men hun har brug for back-to-back solide programmer, hvis hun vil have en chance for titlen.

Den anden er Mirai Nagasu, som er den regerende NHK Trophy bronzevinder. Nagasu begyndte sæsonen med en 4. plads ved Finlandia Trophy, og placeringen var især skuffende, da hun umiddelbart løb solidt. Som altid var det underrotationerne, som gjorde indhug på den tekniske score.

Rusland sender Elena Radionova, som tog bronze ved Skate America. Den 14-årige russer er i stand til at udføre de svære spring med stor pålidelighed, men som forventet vil hendes programkomponenter ligge en smule under topløberne. Der har gået rygter, at hun forstuvede sin ankel i forrige uge.

Landsmand Alena Leonova gør sin sæsondebut efter at have trukket sig fra Skate Canada med skade. Hele forrige sæson var lidt af en nedtur, og ved en national konkurrence (efter Skate Canada) virkede springene stadig en del rustne.

Valentina Marchei og Elene Gedevanishvili tog en hhv. 7.- og 9. plads ved Skate America. Begge havde skuffende lange programmer, så de håber nok begge på at få forbedret deres fremførelser.

*Kinesiske Zijun Li har trukket sig. Hun endte på en 10. plads ved forrige uges Cup of China, så måske hun stadig døjer med skade.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Akiko Suzuki JPN
3. Elena Radionova RUS
4. Gracie Gold USA
5. Satoko Miyahara JPN
6. Mirai Nagasu USA
7. Valentina Marchei ITA
8. Alena Leonova RUS 
9. Elene Gedevanishvili GEO

Se flere detaljer her.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg glæder mig så ufatteligt meget til at se Mao igen, og for en gangsskyld så synes jeg alle disipliner ser rigtig spændende ud