søndag den 17. november 2013

Chan tager fjerde TEB-titel med ny rekord

Hanyu (sølv), Chan (guld) og Brown (bronze) på podiet ved TEB 2013 (foto: Getty)

Top 3 hos herrerne ved Trophée Eric Bompard 2013 kunne levere stærke lange programmer på hver deres måde.

Føreren Patrick Chan var fænomenal, da han fik leveret et ganske fejlfrit program. Han lagde ud med quad tåloop-triple tåloop, quad tåloop og triple axel og fulgte op med fem andre triple spring. Stærkt grundløb og indviklet koreografi betød meget høje programkomponenter, og Chan kunne score en ny FS verdensrekord med 196.75 point. Sejren var med en margin på over 30 point, og han er nu videre til Finalen. Et løb som dette ved Vinter OL vil være uovervindeligt.

Yuzuru Hanyu havde en dårlig start med kiks på begge quads: han singlede salchowen og faldt på tåloopen. Han kom dog stærkt igen og leverede resten af programmet og dets otte triple spring rent. Et nyt sæsons bedste på 168.22 point var mere end nok til sølv, og han er nu også videre til Finalen.

Podiet blev rundet af med Jason Brown, som løb et stærkt og underholdende program. Han landede en triple axel og seks andre triple spring, men han singlede sit andet triple axel forsøg. Et nyt personligt bedste på 158.32 point gav ham bronze, hvilket er hans første GP-medalje.

Cup of China vinder Han Yan skuffede med et fald på triple axel, et par floppede spring og en ugyldig (fjerde) kombination. Han fik dog landet en quad tåloop-triple tåloop. En score på 129.89 point var kun dagens sjettebedste, men samlet forblev han på en 4. plads, hvilket er nok til en finaleplads.

Michal Brezina havde et usikkert løb med to fald og to flops. Nan Song triplede sin første quad og havde adskillige andre usikre landinger. Herrerne efter dem skøjtede dog ikke meget bedre, så samlet kunne de rykke op på en 5.- og 6. plads.

Franske Florent Amodio skuffede med to fald, adskillige flops og ingen kombinationer, således hans eneste triple spring var to salchows. Han faldt til en skuffende 7. plads.