tirsdag den 8. oktober 2013

JGP Tallinn Cup 2013

Sæsonens sidste og syvende Junior Grand Prix før Finalen er JGP Tallinn Cup, som afholdes den 9.-13. oktober i Tallinn, Estland. Der vil blive konkurreret i de fire discipliner på junior niveau.

Her er de største navne, og mange af dem har chancen for at snuppe en plads i Finalen.

Junior Herrer
En guldfavorit er kinesiske Boyang Jin, der vandt JGP Riga. Han har både triple axel og quads i sit repetoire. En top 3 placering vil tage ham til Finalen.

Rusland sender Mikhail Kolyada og Alexander Samarin, der tog henholdsvis bronze og en 4. plads ved deres første JGP denne sæson. Kolyada skal vinde guldet for at være sikret en plads i Finalen.

Japanske Shoma Uno tog bronze ved JGP Riga. Ligesom Samarin har han heller ikke en triple axel, så han har brug for rene programmer for at have en medaljechance.

Michael Christian Martinez har ikke en chance for en finaleplads, men han kan stadig blande sig i medaljerækkerne.

Junior Damer
Amerikanske Hannah Miller gør sin sæsondebut efter en skade i off-sæsonen. Forrige sæson tog hun sølv ved begge sine JGP'er og ved Finalen. Landsmand Tyler Pierce gør sin JGP-debut.

Elizabet Turzynbaeva tog sølv ved JGP Minsk. Hun er ikke helt så raffineret som de andre piger i feltet, så rene spring bliver nøglen til en medalje.

Gabrielle Daleman og Miyabi Oba tog en henholdsvis 3. og 4. plads ved deres første JGP. Daleman har chance for en finaleplads med en sejr.

Russiske Serafima Sakhanovich tog kun en 4. plads ved JGP Kosice, selvom hun har opnået den langt højeste samlede score i dette felt denne sæson.

Junior Parløb
Favoritter er Xiaoyu Yu og Yang Jin, der vandt JGP Riga. Parret er normalt ret stabile på de tekniske elementer, så en top 4 placering virker mere end overkommeligt.

Evgenia Tarasova og Vladimir Morozov tog sølv efter kineserne ved JGP Riga. Her opnåede de også solide scores, så parret har potentiale for guld, da de forsøger de sværeste side-om-side spring.

Vasilisa Davankova og Andrei Deputat samt Madeline Aaron og Max Settlage lavede adskillige fejl ved JGP Minsk, men i det svage felt kunne de stadig tage henholdsvis bronze og sølv. Ved denne konkurrence vil en podieplads formentlig kræve renere programmer.

Junior Isdans
Favoritter er Anna Yanovskaya og Sergey Mozgov, som vandt JGP Kosice med solide scores. Landsmænd Daria Morozova og Mikhail Zhirnov tog bronze ved JGP Minsk på trods af to fald, og det bliver svært for dem at snuppe en finaleplads foruden en sejr.

Ukrainske Alexandra Nazarova og Maxim Nikitin tog sølv ved JGP Baltic Cup, og de må nok kæmpe med Morozova/Zhirnov om sølvet.

Underdog er Holly Moore og Daniel Klaber. Amerikanerne tog bronze ved JGP Kosice, men deres samlede score var over fem point mindre end Brianna Delmaestro og Timothy Lum, der tog en 5. plads ved JGP Baltic Cup.

Tidsplan, dansk tid (Estland er en time foran)

Torsdag den 10. oktober
10:00-13:15 - Herrer: kort program
14:00-15:55 - Parløb: kort program
16:45-21:00 - Damer: kort program

Fredag den 11. oktober
10:00-12:05 - Isdans: kort dans
13:00-15:05 - Parløb: langt program
16:00-19:45 - Herrer: langt program

Lørdag den 12: oktober
10:00-12:15 - Isdans: fridans
13:00-17:40 - Damer: langt program

Se det på TV eller internet
Alle videoer bliver med det samme uploadet på youtube kanalen ISU Junior Grand Prix.

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: