fredag den 4. oktober 2013

Japan Open 2013


En håndfuld af topløbere vil i denne uge debutere deres lange programmer i den årlige pro-am konkurrence Japan Open. Konkurrencen finder sted lørdag den 5. oktober, og gala opvisningen Carnival on Ice finder sted den 6. oktober; begge i Saitama i Japan.

Som sædvanlig vil hold bestående af to herre singles og to dame singles kæmpe om at bringe ære til henholdsvis Japan, Europa og Nordamerika. En spændende og sjov måde at starte sæsonen på.

Team Japan
Hjemmeholdet er fast besluttet på at forsvare deres titel, og de sender et hold bestående af kun aktive konkurrenceløbere. Mao Asada og Kanako Murakami endte på en hhv. 3.- og 4. plads ved VM 2013, og de favoritter til en placere i den øvre halvdel hos damerne. Begge kan dog godt være sløve sæsonstartere.

Herrerne er Daisuke Takahashi og Takahiko Kozuka, der begge er i stand til at opnå høje scores. Takahashi har nok den bedste præsentation i feltet, men han har dog kæmpet med sin springstabilitet (især quaden). Kozuka plejer at være nogenlunde stabil, omend han skuffede ved de nationale mesterskaber og dermed endte sin sæson tidligt.

Team Nordamerika
De regerende sølvvindere sender to isshowsløbere, nemlig canadiske Joannie Rochette og Jeffrey Buttle. Begge har været et fast indslag ved Japan Open i et par år, og selvom de ikke forsøger de allersværeste spring, så plejer begge to at kunne holde fokus under presset og lande de fleste spring.

Fra USA har vi Ashley Wagner og Jeremy Abbott. Wagner var nr. 1 hos damerne forrige år, og hun plejer generelt at være i god form i starten af sæsonen. Abbott har kæmpet med at lande sine spring, så hans fremførelse kan blive en afgørende led for teamplaceringen.

Team Europa
Fra Rusland har vi Adelina Sotnikova. Hun har potentialet til at score højt, omend hun kan have svært ved at rotere de svære elementer samt undgå flop på triple flip. Irina Slutskaya virker som det svage led, da hun har været væk fra konkurrence i længst tid (siden OL 2006). Hun deltog i forrige sæsons Medal Winners Open, hvor hun imponerende nok landede triple flip og triple loop, men pointmæssigt kan hun have svært ved at følge med de andre.

Europamester og VM-bronzevinder Javier Fernandez plejer at være stærk tidligt på sæsonen, og med sine solide quads kan han måske akkumulere nok point sammen til at hive resten af holdet lidt op. Michal Brezina endte på en 5. plads blandt herrerne forrige sæson. Han forsøger også de svære spring, men plejer at være ret utilregnelig tidligt på sæsonen.

Mine forudsigelser

Herrer
1. Daisuke Takahashi JPN
2. Takahiko Kozuka JPN
3. Javier Fernandez ESP
4. Jeffrey Buttle CAN
5. Jeremy Abbott USA
6. Michal Brezina CZE

Damer
1. Mao Asada JPN
2. Ashley Wagner USA
3. Kanako Murakami JPN
4. Adelina Sotnikova RUS
5. Joannie Rochette CAN
6. Irina Slutskaya RUS

Hold
1. Japan
2. Nordamerika
3. Europa

Carnival on Ice
Shizuka Arakawa er gæsteløber ved Japan Open, altså hun vil fremføre et konkurrenceprogram ved konkurrencen. Foruden Japan Open deltagerne vil isshowet også byde på Takeshi Honda, Nobunari Oda, Tatsuki Machida, Satoko Miyahara og Ryuju Hino.

Se flere detaljer her.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

hej
ved du om der en live stream, jeg vil ikke gå glip i at se Mao Asada debutere hendes nye programmer, hvis du finder nogen vil du ik være sød at sætte dem ind....

Cathrine Hoang sagde ...

Japansk TV er de eneste som viser konkurrencen, så live streams plejer ikke at eksistere. Videoer på Youtube dukker dog som regel op ikke længe efter.

Cathrine Hoang sagde ...

Hej, har fundet et stream som viser Tokyo TV's prime time visning af Japan Open. Det er på nu. Det hakker meget for mig, så måske det er bedre at vente på Youtube videoer.