tirsdag den 24. september 2013

Nebelhorn Trophy 2013 forudsigelser - Damer

Anita Madsen, Juulia Turkiila, Elena Gedevanisvili og Sonia Lafuente håber alle om at kvalificere en Vinter OL plads.

Nebelhorn Trophy 2013 er en "competition within a competition". Hos damerne vil nogle atleter kæmpe om top 3 og de tilhørende medaljer/pokaler, men nogle damer vil mere koncentrere sig om at placere top 6 blandt de nationer, der endnu ikke har opnået en startplads til Vinter OL 2014.

Vi har 36 skøjteløbere hos damerne, hvor 29 vil kæmpe om en ud af de seks Vinter OL startpladser.

Hold øje med
Japanske Miki Ando gør sit comeback. Hun har efter sigende fire triple spring tilbage og lander også triple-triple kombinationer, men det er uvist hvordan hendes form er efter fødsel og pause. Kan hun lande springene i programmet sammen med piruetter og koreografi? Hun er dog podiefavorit pga. sit stabile resumé. Et anden mål er at opnå den tekniske minimumsscore til Vinter OL.

Den regerende juniorverdensmester Elena Radionova gør sin seniordebut. Hun var ubesejret forrige sæson på junior niveau pga. sin tekniske sværhedsgrad og stabilitet. Overgangen til senior kan dog til tider (eller ofte) gør mærkelige ting ved springbønner, men hun virkede solid ved de russiske testløb.

Amerikanske Ashley Cain gør også sin internationale seniordebut. Hun har aldrig vundet JGP-medaljer, men hun startede sæsonen solidt med en sejr ved sommerkonkurrencen Liberty.

Elena Glebova opnåede ikke høje resultater forrige sæson, men hendes løb var generelt stabilt. Hun endte på en 4. plads forrige sæson (den højeste blandt gengangere i feltet).

Håber på Vinter OL kvalifikation
Elene Gedevanishvili havde rædselsfuld forrige sæson, hvor det bl.a. blev til en 29. plads ved VM, og hun må nu kæmpe om turen til sit tredje Vinter OL. Hendes programkomponenter vil til dels holde hende oppe, men hun må stadig lande nogle spring; disse så stadig meget ustabile ud ved sommerkonkurrencerne.

Efter Kiira Korpis skade, ligger presset på Juulia Turkkila om at kvalificere en finsk dame til Vinter OL. Angående spring er sværhedsgrad og stabilitet i den lavere ende (hun endte på en 31. plads ved VM 2013), så hun skal være virkelig ikke lave for mange fejl.

Danmark sender Anita Madsen, som endte på en 26. plads ved VM. Hendes personlige bedste er nr. 7 blandt de damer, der vil kvalificere en OL-plads, så hun ligger på nippet. Forhåbentlig er hun ikke for rusten så tidligt på sæsonen. Programkomponenterne ligger i den lave ende, så der må ikke være fejl på springene.

Andre favoritter til en OL-plads er Sonia Lafuente, Kerstin Frank, Brooklee Han, Kaat Van Daele samt Tina Stuerzinger.

Mine forudsigelser
1. Elena Radionova RUS
2. Miki Ando JPN
3. Ashley Cain USA
4. Elena Glebova EST
5. Sonia Lafuente ESP
6. Elene Gedevanishvili GEO
7. Brooklee Han AUS
8. Juulia Turkkila FIN

Se flere detaljer her.

2 kommentarer:

Cee sagde ...

Jeg tror, Anita kommer i top 10, hvis hun løber lige så godt, som hun gjorde i sidste sæson.
Vh Christina

Cathrine Hoang sagde ...

Jeg tror også en top 10 placering er mulig, omend det vil komme an på dagsformen. Så vidt jeg kan regne frem til, vil en top 10 placering give Danmark en plads til Vinter OL (såfremt Ando, Radionova, Cain og Glebova placere foran hende).

Jeg vil i hvert fald kryds fingre, da det har været for lang tid siden, at vi har haft en dansk løber til Vinter OL i kunstskøjteløb.