onsdag den 13. marts 2013

VM 2013 forudsigelser - Isdans



Isdansernes konkurrence vil været proppet med parvise rivaliseringer, og mere end nogensinde vil deres indbyrdes placeringer være svære at forudsige.

Guldfavoritter
Top 2 er sikret som de tre forrige VM, men rækkefølgen er langtfra fastsat. Meryl Davis og Charlie White har oplevet deres nok hidtil stærkeste sæson; parret er ubesejrede og har endda slået rivalerne Virtue/Moir to gange. Parret har været ubesværede med de tekniske elementer denne sæson, men deres præsentation har også taget et nyk opad. Hvorvidt amerikanerne vil tage deres anden VM-titel, vil nok komme an på dagsformen (af de to par).

På hjemmebane håber Tessa Virtue og Scott Moir at forsvare deres VM-titel. Parret har ikke været helt så stærke som Davis/White, og det er især i fridansen til "Carmen", hvor canadierne har kæmpet med nogle elementer - senest ved Four Continents hvor de måtte stoppe undervejs pga. Virtues benkrampe. Parret slog dog amerikanerne i den korte dans, så med en ren fridans kunne de nok have slået dem.

Tilbage fra skade
De regerende bronzevindere Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat startede sæsonen stærk, men de måtte trække sig fra EM pga. hans benskade. Normalt ville de have været bronzefavoritter, men rustne fremførelser kan placere dem længere nede.

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje har været endnu længere tid væk fra isen pga. hendes benskade og -operation. Deres fridans blev ikke særlig vel modtaget af dommerne ved GP'erne, så de har ændret 90 procent af denne. Selv uden benskaden ville det have blevet svært for dem at toppe deres 4. plads fra forrige år.

Andre bronzekandidater
Russiske Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev har haft deres hidtil stærkeste sæson - senest med deres første EM-titel - og Rusland har nu en reel chance for VM-medalje siden 2009. Parret har været ret solide med deres elementer, men de skal nok håbe på småfejl fra de andre bronzekandidater for at komme på podiet.

Landsmænd Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov har også haft deres hidtil stærkeste sæson, og da de tog sølv ved EM, var de kun 0.11 point efter Bobrova/Soloviev (de vandt faktisk fridansen). Hvis de kan få forbedret deres levels bare en smule, har de også chance for medalje.

Anna Cappellini og Luca Lanotte tog bronze ved EM. Italienerne har hele sæsonen været teknisk stærke og har opnået gode levels, men lidt lavere programkomponenter gør det svært for dem at tage medalje, med mindre flere af de ovenstående par laver fejl.

Resten af top 10
Amerikanske Maia Shibutani og Alex Shibutani er faldet i graderne siden deres VM-bronze i 2011, og ved forrige VM blev det kun til en 8. plads. Senest blev de slået landsmænd Madison Chock og Evan Bates ved de nationale mesterskaber og Four Continents, omend deres scores var tætte.

Canada Piper Gilles og Paul Poirier gør deres VM-debut. Ved Four Continents havde de problemer i den korte dans, men de slog faktisk de to ovenstående amerikanske par i fridansen.

Det sidste russiske par Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko tog en 9. plads ved forrige VM og senest en 4. plads ved EM, men andre pars avancement vil gøre svært for dem at skille sig ud fra mængden.

Mine forudsigelser
1. Meryl Davis / Charlie White USA
2. Tessa Virtue / Scott Moir CAN
3. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat FRA
4. Ekaterina Bobrova / Dmitri Soloviev RUS
5. Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov RUS
6. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
7. Kaitlyn Weaver / Andrew Poje CAN
8. Madison Chock / Evan Bates USA
9. Maia Shibutani / Alex Shibutani USA
10. Piper Gilles / Paul Poirier CAN

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: