tirsdag den 22. januar 2013

EM 2013 forudsigelser - Damer

Carolina Kostner er 4 gange Europamester. (Foto: LaPresse)

Veteranen er favoritten hos damernes konkurrence ved EM 2013, men for første gang i lange tid får vi et indskud af nyt talent med medaljepotentiale.

Den regerende EM og VM mester Carolina Kostner deltog ikke i sæsonens Grand Prix'er, men hendes comeback ved Golden Spin var okay, og de italienske mesterskaber blev vundet med overbevisning. Kostner har en fordel med høje programkomponenter ift. resten af feltet, da Kiira Korpi er ude med skade, og springene har hun også uppet i sværhedsgrad. Risikoen for nedsmeltning er dog dermed også blevet større.

De tre russiske deltagere gør alle deres EM-debut. Den nykronede nationale mester Elizaveta Tuktamisheva startede sæsonen usikkert ud pga. skade, men hun tog stadig sølv ved TEB og kvalificerede sig til GP Finalen. Ved de russiske mesterskaber landede hun igen sin triple lutz-triple tåloop, og hun får igen brug for springene, da svagere piruetter og programkomponenter vil holde hendes score nede.

Adelina Sotnikova har alle elementer til at vinde titlen, men den manglende springstabilitet har betydet en 3. og 5. plads ved GP'erne og "kun" bronze ved de nationale mesterskaber. Modsat Tuktamisheva vil stærke piruetter og grundløb holde hende oppe til en vis grad, skulle springene fejle.

Den regerende EM bronzevinder Elene Gedevanishvili har taget en 5.- og 6. plads ved GP'erne, men hun har aldrig imponeret ved disse. I dette felt får hun nok brug for fejl fra russerne samt brug for at lande sine spring for at ende på podiet.

Valentina Marchei svinger også i sine resultater, da hun tog en 4. plads ved Skate America og dernæst en 9. plads ved Rostelecom Cup. Double axelen har givet hende problemer, og hun får brug for springet til en top 5 placering.

Joshi Helgesson slog sin søster Viktoria ved de nationale mesterskaber, men det er som regel Viktoria som placerer bedst ved de internationale konkurrencer. Forrige år blev det til en 5. plads mod Joshi's 10. plads. Joshi kan ofte underrotere sine spring, og Viktoria får de højere programkomponenter.

Franske Mae Berenice Meite endte på en 13. plads forrige år, men med sine store spring burde en top 10 placering være ret opnåelig.

Danmark repræsenteres af Anita Madsen, som gør sin ISU senior mesterskabsdebut.

Mine forudsigelser
1. Carolina Kostner ITA
2. Elizaveta Tuktamisheva RUS
3. Adelina Sotnikova RUS
4. Elene Gedevanishvili GEO
5. Valentina Marchei ITA
6. Viktoria Helgesson SWE
7. Mae Berenice Meite FRA
8. Joshi Helgesson SWE
9. Elena Glebova EST
10. Jenna McCorkell GBR

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: