søndag den 13. januar 2013

De canadiske mesterskaber 2013 - forudsigelser


De canadiske nationale mesterskaber for sæson 2012/13 finder sted 13.-20. januar i Mississauga, Ontario, Canada. Der konkurreres i alle fire discipliner på novice, junior og senior. Seniorkonkurrencen begynder på fredag den 18. januar.

Herrer
Canada er så heldige at have tre startpladser til det kommende VM på hjemmebane. Patrick Chan har ikke domineret de internationale konkurrencer denne sæson, men han burde med nemhed snuppe sin sjette nationale titel. Sølvfavorit er nok Kevin Reynolds, der med sit svære springrepertoire burde holde sig oppe trods andre svagheder. Bronze virker mere åben. Af de canadiske herrer har Elladj Balde opnået sæsonens tredjebedste score.

1. Patrick Chan
2. Kevin Reynolds
3. Elladj Balde

Hold også øje med: Jeremy Ten, Liam Firus, Andrei Rogozine, Emmanuel Sandhu, Nam Nguyen.

Damer
Favorit er uden tvivl den regerende bronzevinder Kaetlyn Osmond, der har vundet alle sine konkurrencer denne sæson med høje scores. I skyggen står den regerende mester Amelie Lacoste, der med sine upålidelige spring ikke er garanteret en podieplads, da der er mange talentfulde up-and-comers. Gabrielle Daleman opnåede en solid 5.- og 6. plads ved sine JGP'er.

1. Kaetlyn Osmond
2. Amelie Lacoste
3. Gabrielle Daleman

Hold også øje med: Julianne Séguin og Alain Chartrand, der også har udvist potentiale ved deres JGP'er. Begge har opnået sammenlignelige scores med Daleman og Lacoste.

Parløb
De regerende mestre Duhamel/Radford er favoritter til at gentage, da de har haft de bedste resultater denne sæson af de canadiske par, deriblandt en 4. plads ved GPF. Skulle de lave fejl, har tidligere mestre Moore-Towers/Moscovitch dog en god chance for at slå dem, hvis de løber stærkt. Bronzefavoritter er Lawrence/Swiegers, der også har taget bronze de to forrige gange.

1. Megan Duhamel / Eric Radford
2. Kirsten Moore-Towers / Dylan Moscovitch
3. Paige Lawrence / Rudi Swiegers

Hold også øje med: Margaret Purdy/Michael Marinaro og Brittany Jones/Ian Beharry, der begge kvalificerde til JGPF, hvor de endte på en hhv. 4.- og 6. plads.

Isdans
De regerende mestre Virtue/Moir tager deres femte titel, forudsat en katastrofe ikke indtræffer. I Weaver/Poje's fravær er sølv meget åbent; Gilles/Poirier og Paul/Islam, som endte på en hhv. 3.- og 5. plads forrige år, virker som de stærkeste kandidater. Kharis Ralph/Asher Hill tog en 4. plads forrige år, men denne sæson har deres resultater dog skuffet.

1. Tessa Virtue / Scott Moir
2. Piper Gilles / Paul Poirier
3. Alexandra Paul / Mitchel Islam

Hold øje også med: Nicole Orford/Thomas Williams, der tog en 4. plads ved NHK Trophy.

Se flere detaljer på skatecanada.ca

Ingen kommentarer: