torsdag den 27. september 2012

Cynthia Phaneuf trækker sig tilbage

Cynthia Phaneuf ved Vinter OL 2012, hvor hun endte på en samlet 12. plads. (Foto: Getty Images)

Da 24-årige Cynthia Phaneuf for nogle dage siden annoncerede, at hun ville holde en pressetale i går, havde de fleste gættet, at hun ville trække sig fra sporten. Det er nu officielt: Phanuef trækker sig fra kunstskøjteløb.

Phaneuf havde en middelmådig 2011-12 sæson, hvor hun ikke formåede at kvalificere sig til VM, og i sommeren bekendtgjorde hun, at hun ikke ville kunne deltage i Grand Prix'erne pga. et stress fraktur i ryggen.

Dog fastholder Phaneuf, at dette ikke er skaden, som er skyld i hendes exit fra sporten - tidspunktet for at lave noget andet i sit liv er bare kommet. Phanuef planlægger nu at flytte til Philadelphia, hvor isshockey kæresten Max Talbot spiller. Derudover er hun blevet tilbudt et job ved Isabelle Brasseurs kunstskøjteløbsskole.

Phaneuf brød igennem i 2004, da hun vandt den canadiske nationale titel, men sidenhen har hun kæmpet med vokseværk og ustabile spring. Hun fik kvalificeret sig til Vinter OL 2010, hvor hun endte på en 12. plads, og ved det efterfølgende VM opnåede hun et karrieres bedste med en 5. plads. I 2011 vandt hun sin anden nationale titel.

Kilde: Winnipeg Free Press

Ingen kommentarer: