mandag den 4. juni 2012

Igor Shpilband fyret fra Arctic Edge Arena

Zoueva og Shpilband med Davis/White ved Four Continents 2012. (Foto: Getty Images)

At være verdens meste succesrige isdansetræner pt. garderer åbenbart ikke en mod en fyreseddel. Igor Shpilband's elever har taget 3 ud 6 medaljer ved de forrige to Vinter OL samt 7 ud af 9 medaljer ved de tre forrige verdensmesterskaber, men nu er hans tid som den ene halvdel af Zoueva/Shpilband i Canton er nu fortid.

Shpilband blev i går fyret fra Arctic Edge Arena af isbane manager Craig O'Neill og ejer John Stansik. Deres officielle begrundelse lyder, at hans engagement til deres top 3 hold var så utilstrækkelig i sådan en grad, at eleverne ikke ville trænes af ham.

Derudover ser det ud til, at Shpilband og Zoueva havde en del interne problemer: hans ønske om at arbejde eksklusivt med to andre hold skabte interessekonflikter, og hun lagde træningsskemaer uden at først konsultere ham. Der er formentlig en del flere grunde til fyringen, som vi udefra ikke får at vide.

Af hold der lige indtil fra i forgårs blev trænet af Zoueva/Sphilband tæller Virtue/Moir, Davis/White, Shibutani/Shibutani, Chock/Bates, Tobias/Stagniunas. De fleste bliver nok i Arctic Edge med Zoueva, men Shpilband er nu igang med at lede efter en skøjtebane i Michigan, og det bliver interessant at se, hvem der følger med.

To be continued...

Kilde: Detroit Free Press og icenetwork.com

Ingen kommentarer: