torsdag den 27. januar 2011

De amerikanske nationale mesterskaber 2011 forudsigelser - Damer

Den regerende mester Rachael Flatt ved en officiel træningssession. Ingen amerikansk dame har forsvaret sin titel siden Michelle Kwan tilbage i 2005. (Foto: Reuters Pictures)

Den helt store publikumsmagnet ved de amerikanske mesterskaber er selvfølgelig damernes disciplin, og i år er feltet igen vidt åbent. USA kan sende 3 damer til 4CC, 3 til Junior VM og 2 til VM.

Den regerende mester Rachael Flatt vil prøve at forsvare at forsvare sin titel, og normalt burde hun også være favorit til guldet, da hun er kendt for sine pålidelige spring. Hun havde dog en forfærdelig konkurrence ved Grand Prix Finalen pga. skade og skrottede efterfølgende sit korte program. Hun er dog efter sigende tilbage i topform og har haft særdeles gode træningssessioner denne uge.

Den nationale mester fra 2009 Alissa Czisny er den lille favorit, da hun kommer som den nykronede Grand Prix Finale mester. Ved Finalen scorede hun sæsonen højeste samlede score blandt alle damerne. Som sædvanlig er spørgsmåltegnet, om hun kan holde sammen på nerverne, men hun formåede da at holde sammen på dem ved Finalen.

Mirai Nagasu vandt titlen i 2008 og tog sølv sidste år, men hun har kæmpet med skade denne sæson. Hun formåede dog at tage sølv ved Trophée Eric Bompard. Hvis hun bare ikke fører efter det korte program, burde hun klare sig okay.

Forhåbentlig har Ashley Wagner lært at skøjte et rent kort program ved disse mesterskaber, da fejl i disse har betydet, at hendes højeste placering indtil videre er en tredjeplads. Hun planlægger en triple flip-triple tåloop kombination i sit korte program, hvilket burde bringe hende foran, hvis hun lander den. Hun har dog en tendens til at underrotere og lande på to fødder på sine spring.

Agnes Zawadzki har i sine korte programmer ved Grand Prix'erne bevist, at hun kan konkurrere med seniordamerne. Desværre har hun haft store problemer med at lande sine spring i det lange program, hvilket er en skam, for hun har nogle enorme spring i sit repetoire. Hendes træningsmakker Alexe Gilles har også haft problemer med sine spring.

Caroline Zhang har lige skiftet træner til Peter Oppegard (Yuna Kims nye træner), og efter sigende har hun gjort forbedringer med sine spring og fart. Det virker dog usandsynlig, om det er nok for hende til at udgøre en medaljetrussel.

En del internationale juniordamer konkurrerer her som seniordamer, men de kæmper om en plads til Junior VM. Christina Gao imponerende alle med sin 5. plads forrige år, men hendes spring virkede mindre stabile ved Junior Grand Prix Finalen. Hold også øje med Yasmin Siraj, Vanessa Lam og Kristiene Gong.

Mine forudsigelser
GULD - Alissa Czisny
SØLV - Rachael Flatt
BRONZE - Mirai Nagasu
TIN - Ashley Wagner

Ingen kommentarer: