torsdag den 14. oktober 2010

JGP Czech Skate 2010

Sæsonens syvende og sidste Junior Grand Prix, JGP Czech Skate, varer fra i dag og indtil lørdag den 16. oktober, og den finder sted i Ostrava i Tjekkiet. Der afholdes konkurrence i alle fire discipliner, og det vil komme tryk på, da det er sidste chance for at kvalificere sig til Junior Grand Prix Finalen i Beijing til december.

Junior Herrer
De to største favoritter vil være JGP-vindere fra tidligere i sæsonen: amerikanske Keegan Messing, som vandt JGP Brasov Cup, og kinesiske Yan Han, som vandt JGP Cup of Austria. En medalje uanset farve sikrer dem en plads i Finalen. Andre trusler til podiet er svenske Alexander Majorov og russiske Artem Dmitriev, der endte på en henholdsvis 5.- og 4. plads ved deres sæsons første JGP.

Junior Damer
Som sædvanlig vil en russisk dame være favorit, her Polina Shelepen som vandt sæsonens allerførste JGP i Courchevel. En top 4 placering sikrer hende en plads i Finalen, hvor hun er regerende sølvmedaljetager. Japanske Risa Shoji er den eneste ikke-russer til at vinde JGP-guld denne sæson, og måske hun kan gentage her. JGP SBC Cup-sølvmedaljetager Kiri Baga kæmper også om endnu en tur til Finalen, mens landsmanden Vanessa Lam gør sin JGP-debut. Bronzemedaljetager fra JGP Cup of Austria Zijun Li kæmper også om en podieplads. Danmark er repræsenteret af Tara Bang.

Junior Parløb
Ingen medaljetagere fra forrige Junior VM deltager her, så nu har de lidt mere uerfarne par chancen for at snuppe guld. Kinesiske Xiaoyu Yu og Yang Jin, der vandt bronze ved JGP Cup og Austria, kæmper ligesom Yan Han og Zijun Li om en plads i Finalen, der afholdes i hjemlandet. Russiske Anna Silaeva og Artur Minchuk, der lige har vundet bronze i JGP Pokal der Blauen Schwerter, samt landsmænd Ekaterina Petaikina og Maxim Kurduykov deltager også. Hold også øje med canadiske Natascha Purich og Raymond Schultz samt Taylor Steele og Robert Schultz, der endte på en tæt 3.- og 4. plads ved JGP J. Curry Memorial.

Junior Isdans
Kampen om guld vil nok være mellem russiske Ekaterina Pushkash og Jonathan Guerreiro og ukrainske Anastasia Galyeta og Alexei Shumski. Parrene tog henholdvis guld og sølv ved deres forrige JGP'er. Desuden har vi nykronede sølvmedaljetagere fra JGP Pokal der Blauen Schwerter Marina Antipova og Artem Kudashev samt bronzetagerne fra JGP J. Curry Memorial, canadiske Nicole Orford og Thomas Williams. Hold også øje med  franske Tiffany Zahorski og Alexis Miart, der endte på en 4. plads i JGP Courchevel. 

Tidsskema

Torsdag den 14. oktober
10:00-14:50 - Damer: kort program
15:30-17:50 - Parløb: kort program
18:45-22:00 - Herrer: kort program

Fredag den 15. oktober
10:00-13:15 - Isdans: kort dans
14:00-16:45 - Parløb: langt program
17:15-22:30 - Damer: langt program

Lørdag den 16. oktober
10:15-13:45 - Isdans: fridans
14:15-18:00 - Herrer: langt program

Se flere detaljer på isuresults.com

Ingen kommentarer: