mandag den 19. juli 2010

Yuna Kim dropper Grand Prix Serien

Yuna Kim forbereder sig til en træningssession ved VM 2010 - et syn vi ikke får at se til efterårets Grand Prix'er. (Foto: Reuters Pictures)

Yuna Kim landede i dag ved Incheon International Airport i Sydkorea i anledning af det store isshow "2010 All That Skate Summer", og her gav hun de utallige reportere og fans den lidt triste nyhed, at hun ikke vil deltage i Grand Prix'erne sæson 2010-11. Kim var oprindeligt tildelt Grand Prix'erne Cup of China og Rostelecom Cup, og hun kan derfor ikke deltage i andre konkurrencer eller isshows i Grand Prix periden uden at miste sin amatørstatus.

Dog trækker hun sig ikke tilbage (endnu). "Jeg er ikke begyndt med træning endnu, men jeg vil fokusere på VM. Efter isshowet vil jeg lave en tidsplan med trænerne og vælge programmer", siger Kim. Hun siger desuden, at hun godt kunne tænke sig latino- eller spanskinspirerede programmer til næste sæson.

Det er forståeligt, at hun har brug for en pause efter den hektiske sæson, og måske er beslutningen meget smart for hende set fra et taktisk synspunkt. VM-titler er mindst ti gange mere prestigefulde end Grand Prix Serien, men den kræver kun en tredjedel indsats. Desuden kan hun observere kunstskøjteløbernes brug af de nye regler og planlægge sin programmer derefter. Forhåbentlig vil pausen tillade hende at fortsætte til Vinter OL i Sochi uden skader.

(kilde: Yonhap News)

Ingen kommentarer: