mandag den 23. november 2009

Virtue og Moir er overbevisende i fridansen og tager guldet

Tessa Virtue og Scott Moir udfører deres signaturløft kaldet "Gåsen" i deres fridans. (Foto: daylife.com)

Det var en god dag for canadierne, da hele to canadiske isdansepar endte på podiet.

Tessa Virtue og Scott Moir leverede en romantisk fridans til musikken "Adagietto Symphony No.5" af Gustav Mahler og vandt overbevisende konkurrencen i isdans. Alle deres løft samt piruetten blev tildelt level 4, og begge trinsekvenser blev tildelt level 3. Parret udførte hvert element med så høj kvalitet, at de hovedsageligt modtog +2 i GOE fra dommerne. Deres fridans scorede 103.12 point, og samlet set var deres score på 204.38 point; begge scores er de højeste opnået af et isdansepar i sæsonen. Virtue og Moir kvalificerer sig til finalen.

Franskmændene Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat modtog de sammel levels på deres elementer som Virtue og Moir, men udførte ikke tingene i samme kvalitet. Deres fridans blev bedømt som aftenens andenbedste med en score på 93.47 point. Med deres anden Grand Prix-medalje i sæsonen kvalificerer de sig også til finalen.

Kaitlyn Weaver og Andrew Pojes fridans til "The Phantom of the Opera" blev bedømt som aftenens fjerdebedste, men de formåede at holde sig på tredjepladsen.

Faktisk havde Ekaterina Bobrova og Dmitri Soloviev den tredjebedste fridans, men den var kun nok til at rykke dem op fra femtepladsen til en samlet fjerdeplads. Dermed skubbede de Emily Samuelson og Evan Bates ned på en femteplads.

Isdansernes podium:
Guld - Tessa Virtue/Scott Moir CAN - 204.38
Sølv - Nathalie Pechalat/Fabian Bourzat FRA - 185.07
Bronze - Kaitlyn Weaver/Andrew Poje CAN - 165.64

Se flere detaljer her.

Ingen kommentarer: