mandag den 9. november 2009

Sasha Cohen trækker sig ud af Skate America

Sasha Cohen skøjter sit lange program ved Vinter OL 2006, hvor hun vandt sølv. (Foto: daylife.com)

Den regerende Vinter OL-sølvmedalist i damernes disciplin, Sasha Cohen, har trukket sig ud denne uges Grand Prix, Skate America. Ifølge denne artikel fra USFSA (den amerikanske skøjteunion) skyldes tilbagetrækningen en skade i hendes højre læg, den selvsamme skade der tvang hende til at trække sig ud af den første Grand Prix, Trophée Eric Bompard.

Amerikanske Sasha Cohen er eneste af de olympiske comebacks, som mangler at konkurrere i denne sæson. Hendes sidste internationale konkurrence var VM i 2006, hvor hun vandt bronze. Hun har stadig mulighed for at konkurrere ved de nationale mesterskaber i januar og måske derved kvalificere sig til Vinter OL, men uden international feed-back på sin programmer ser en tredje Vinter OL-tur meget usandsynlig ud.

Cohens tilbagetrækning er endnu et hårdt slag for amerikansk (dame)kunstskøjteløb. I tre år i træk har der ikke været en amerikansk kvindelige medalist ved VM (sidste gang dette skete var efter flystyrtet i 1961, hvor hele kunstskøjteløb-landsholdet blev dræbt). Sasha Cohens planlagte comeback lignede i starten et lyspunkt for USA, men ser ud til at blive endnu en skuffelse.

Emily Hughes, der var ude med skade det meste af sidste sæson, tager Sasha Cohens plads ved Skate America.

Ingen kommentarer: