søndag den 15. november 2009

Evan Lysacek vinder Skate America uden problemer

Evan Lysacek modtager sine ovationer efter sit lange program. Elsdyrbamsen er en gave fra publikum. (Foto: daylife.com)

Der var en del rokeringer i stillingen efter det lange program med undtagelse af førstepladsen.

Evan Lysacek skøjtede et stærk lang program, hvis eneste fejl var en step-out på en tripel salchow. Ingen af hans to tripel axler blev nedgraderet, hvilket betød at hans program indeholdt 8 tripelspring (det højst mulige). Hans scorede sin sæson bedste med 158.55 point, hvilket også er sæsonens andenhøjeste score for et langt program. Han vandt selvfølgelig Skate America, og med sin sølvmedalje fra Cup of China kvalificerer han sig til finalen.

Canadiske Shawn Sawyer, der lå på femtepladsen efter det korte program, skøjtede et muntert program til "Amadeus" af Mozart og fik anerkendelse for 7 tripelspring. Fejl inkluderede en snublen ud af hans tripel axel, som blev nedgraderet, og en snublen på tåloopen i hans 2axel-3tåloop kombination. Shawn Sawyer er formentlig den mest smidige af alle de mandlige skøjteløbere, hvilket han demonstrerede i sine piruetter, der alle blev tildelt level 4. Hans lange program blev bedømt som aftenens fjerdebedste, men samlet set vandt Sawyer sølvmedaljen, den første Grand Prix medalje i sin karriere.

Ryan Bradley (USA) var kun på ottendepladsen efter det korte program, men skøjtede væsentligt bedre i det lange program. Ligesom Sawyer skøjtede han også til "Amadeus" og udførte hele to quads samt tre tripel spring. Programmet var ikke perfekt, idet han snublede på sin tripel flip, singlede en salchow og doublede en lutz, men programmet blev alligevel bedømt som aftenens andenbedste og var nok til at give Bradley bronze.

Florent Amodio røg ned på fjerdepladsen, da han snublede ud af landingen på flere af sine spring samt havde et fald ud af nærmest ingenting. Han var dog samlet set mindre en 1 point bagefter Bradley.

En ondskabsfuld influenza var faktisk grunden til Tomas Verners dårlig korte program i går, men han valgte alligevel at skøjte sit lange. Programmet var ikke som godt som ved Trophée Eric Bompard, men det var stadig en forbedring fra i går. Hans eneste fejl var et fald på en fuldt roteret quad samt en doublet salchow. Samlet set endte han på en femteplads og har stadig en lille bitte chance for at kvalificere sig til finalen.

Brandon Mroz klarede sig ikke så godt som sine landsmænd, da han røg fra tredjepladsen til en samlet ottendeplads. Han faldt på sin quad, udførte ingen tripel axler og doublede en salchow og lutz. Hans 3lutz-2tåloop kombination blev desuden kendt ugyldig, da det var hans fjerde springkombination (man er kun tilladt 3).

Herrenes podium:
Guld - Evan Lysacek USA - 237.72
Sølv - Shawn Sawyer CAN - 203.91
Bronze - Ryan Bradley USA - 198.12

Se hele stillingen her.
Se SP protokol her.
Se LP protokol her.

Ingen kommentarer: