tirsdag den 15. marts 2016

Junior VM 2016 forudsigelser - Isdans

Loboda/Drozd, McNamara/Carpenter og Parsons/Parsons kæmper om medaljer igen.

Vi har et yderst dybt felt hos isdanserne ved Junior VM 2016 i kunstskøjteløb, men vi har også nogle ret håndfaste favoritter til podiet.

Storfavoritter er selvfølgelig de regerende Junior VM-sølvvindere Lorraine McNamara og Quinn Carpenter. Ikke blot er amerikanerne ubesejrede denne sæson - inkl. JGPF - men de har vundet alle deres konkurrencer med store marginer. Med deres power og tekniske stabilitet burde de ende sæsonen med endnu en guldmedalje.

Landsmænd Rachel Parsons og Michael Parsons har også haft en stærk sæson med to solide JGP-sejre. Søskendeparret viste dog svaghed ved JGPF, hvor de efter en ukarakteristisk fejlfyldt fridans måtte "nøjes" med bronze. Med deres sædvanlige løb har de dog en god chance for sølv i dette felt.

Russiske Alla Loboda og Pavel Drozd er måske ikke været anset som det mest talentfulde par i feltet, men deres tekniske stabilitet har medført flotte resultater denne sæson i form af JGPF-sølv og national juniortitel. Parret har en chance for medalje i dette felt, men det kommer nok an på, hvordan de andre par løber.

Landsmænd Betina Popova og Yuri Vlasenko har for tredje sæson i træk taget guld og sølv ved JGP'erne, men Junior VM har ikke været en stærk konkurrence for dem - forrige år blev det kun en skuffende 11. plads. Parret har god karisma/potentiale, men de bliver ofte overgearede og sløsede i deres udførsel.

Det tredje russiske par Anastasia Shpilevaya og Grigory Smirnov har lige vundet Ungdoms Vinter-OL, men i dette meget dybere felt bliver en podieplads svær. Det unge par har en frisk tilstedeværelse på isen, men mangler måske lidt power ift. til topparrene.

Frankrig sender to talentfulde par med det (u)typiske twist. Marie-Jade Laurialt og Romain Le Gac tog guld og sølv ved JGP'erne, men de var måske lidt skuffede med en 5. plads ved Finalen. Angelique Abachkina og Louis Thauron tog sølv og en 4. plads ved JGP'erne, og den unge duo er også one-to-watch.

Mine forudsigelser
1. Lorraine McNamara / Quinn Carpenter USA
2. Rachel Parsons / Michael Parsons USA
3. Alla Loboda / Pavel Drozd RUS
4. Betina Popova / Yuri Vlasenko RUS
5. Marie-Jade Lauriault / Romain Le Gac FRA
6. Anastasia Shpilevaya / Grigory Smirnov RUS
7. Angelique Abachkina / Louis Thauron FRA
8. Elliana Pogrebinsky / Alex Benoit USA
9. Mackenzie Bent / Dmitre Razgulajevs CAN
10. Melinda Meng / Andrew Meng CAN

Se flere detaljer her.

Junior VM 2016 forudsigelser - Parløb

Borisova/Sopot, Duskova/Bidar og Mishina/Mirzoev er blandt favoritterne i parløb.

Parløbernes felt ved Junior VM 2016 i kunstskøjteløb er tættere end det har været de forgangne år, men dette medfører forhåbentlig blot, at løberne leverer deres bedste med guld i sigte.

Småfavoritter er nok Ekaterina Borisova og Dmitry Sopot, som denne sæson har vundet både JGPF og Ungdoms Vinter-OL. Russerne har gode par elementer og præsentation, men de har endnu ikke side-om-side triple spring i deres repertoire. Parret skal derfor til dels håbe på, at deres rivaler vil lave fejl i håb om at snuppe guld.

Landsmænd Anastasia Mishina og Vladislav Mirzoev skuffede med en 5. plads ved deres eneste JGP, men de er blevet stærkere i anden halvdel af sæsonen med en sejr ved de nationale juniormesterskaber (over Borisova/Sopot) og Bavarian Open. Foruden stærke par elementer mestrer de også to side-om-side triple spring.

Tjekkiske Anna Duskova og Martin Bidar er den største trussel til russisk dominans. Duoen tog sølv ved både JGPF og Ungdoms Vinter-OL, men de har haft et par nedsmeltninger i det lange program denne sæson. De har dog sværhedsgraden på spring og kast til at udgøre en guldtrussel.

Det tredje russiske par Anastasia Gubanova og Alexei Sintsov er det højst rangerende par fra Junior VM 2015, hvor de tog en 4. plads. Parret har to JGP-medaljer og en 4. plads fra Finalen denne sæson, men hendes svage side-om-spring vil nok holde dem tilbage i år.

Renata Oganseian og Mark Bardei har også to JGP-medalje samt en 5. plads fra Finalen denne sæson. Duoen er kendetegnet ved enorme parelementer, men ukrainerne har haft svært ved at leve op til deres scoringspotentiale grundet deres problemer med at løbe to solide løb back-to-back.

Mine forudsigelser
1. Anastasia Mishina / Vladislav Mirzoev RUS
2. Ekaterina Borisova / Dmitry Sopot RUS
3. Anna Duskova / Martin Bidar CZE
4. Renata Oganseian / Mark Bardei UKR
5. Anastasia Gubanova / Alexei Sintsov RUS
6. Joy Weinberg / Maximiliano Fernandez USA
7. Chelsea Liu / Brian Johnson USA
8. Hope McLean / Trent Michaud CAN
9. Bryn Hoffman / Bryce Chudak CAN
10. Justine Brasseur / Mathieu Ostiguy CAN

Se flere detaljer her.