fredag den 15. november 2013

Trophée Eric Bompard 2013 videoer - Damer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 9). Se resten af damernes korte programmer her.

Ashley Wagner (USA)
SP: 66.75 (#1). Musik: "Shine On You Crazy Diamond" af Pink Floyd


Anna Pogorilaya (RUS)
SP: 60.03 (#2). Musik: "El Choclo" (Kiss of Fire) fremført af Ikuko Kawai


Adelina Sotnikova (RUS)
SP: 60.01 (#3). Musik: "Habanera" (fra Carmen Suite) af Georges Bizet


Trophée Eric Bompard 2013 videoer - Isdans SD

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 8). Se resten af isdansernes korte danse her.

Tessa Virtue / Scott Moir (CAN)
SD: 75.31 (#1). Musik: "Dream a Little Dream", "Muskrat Ramble", og "Heaven" af Ella Fitzgerald, Louis Armstrong


Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat (FRA)
SD: 70.59 (#2). Musik: "Big Spender" af Cy Coleman og Dorothy Fields; "Sing Sing Sing" af Louis Prima; "Mein Herr" af John Kander


Elena Ilinykh / Nikita Katsalapov (RUS)
SD: 69.07 (#3). Musik: "Bei Mir Bist Du Schoen" af Sholom Secunda; Sixteen Tons; "Sing, Sing, Sing"


Trophée Eric Bompard 2013 videoer - Herrer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 8). Se resten af herrernes korte programmer her.

Patrick Chan (CAN)
SP: 98.52 (#1). Musik: "Elegie in E-Flat Minor" af Sergei Rachmaninov


Yuzuru Hanyu (JPN)
SP: 95.37 (#2). Musik: "Parisian Walkways" af Gary Moore


Jason Brown (USA)
SP: 84.77 (#3). Musik: "The Question of U" af Prince


Wagner tager solid føring ved Trophée Eric Bompard

Ashley Wagner udfører sin kombinationspiruette i det korte program (foto: Getty).

Dag 1 af Trophée Eric Bompard 2013 sluttede med damernes korte programmer, hvor niveauet generelt ikke var særligt højt - ej heller katastrofalt lavt.

Amerikanske Ashley Wagner var i en klasse for sig i dette felt. Hun lagde ud med sin triple flip-triple tåloop kombination, omend tåloopen var underroteret. Resten af programmet var rent med triple loop, double axel og level 4 piruetter og trin. En score på 66.75 point giver hende en behagelig føring.

Kampen op sølv og bronze er stadig meget åben. Anna Pogorilaya begyndte stærkt med en triple lutz-triple tåloop og triple loop, men hun floppede komplet sin axel, som derfor opnåede 0 point. Russeren er på en 2. plads med 60.03 point.

Landsmand Adelina Sotnikova er kun 0.02 point bagud med en 3. plads. Hun havde en del springproblemer, da hendes triple (f)lutz-triple loop kombination var på to fødder (og loopen <<), og hun singlede axelen - triple flippen var dog fin.

Christina Gao landede sin triple tåloop-triple tåloop (måske på to fødder), men hendes solo triple loop blev kendt underroteret. Hun er på en 4. plads med 58.81 point.

Landsmand Samantha Cesario havde et solidt triple loop-triple loop forsøg, omend bagenden blev kendt underroteret. Resten af elementerne var solide, og hun er nu på en 5. plads med et nyt personligt bedste på 56.55 point.

Franske Mae Berenice Meite landede en triple tåloop-triple tåloop, men hun var forlæns på sin solo triple loop. Hun er på en tæt 6. plads med 56.50 point.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Ashley WAGNER

USA
66.751
2Anna POGORILAYA

RUS
60.032
3Adelina SOTNIKOVA

RUS
60.013
4Christina GAO

USA
58.814
5Samantha CESARIO

USA
56.555
6Mae Berenice MEITE

FRA
56.506
7Amelie LACOSTE

CAN
55.927
8Viktoria HELGESSON

SWE
53.258
9Natalia POPOVA

UKR
50.879

Se flere detaljer her.

Trophée Eric Bompard 2013 videoer - Parløb SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 8). Ingen andre videoer af parløbernes korte programmer er endnu uploadet på Youtube.

Qing Pang / Jian Tong (CHN)
SP: 67.69 (#1). Musik: Lady Caliph af Ennio Morricone


Meagan Duhamel / Eric Radford (CAN)
SP: 66.07 (#2). Musik: Tribute af Eric Radford


Vera Bazarova / Yuri Larionov (RUS)
SP: 65.67 (#3). Musik: Titine (Modern Times soundtrack) af Stanley Black; Paris by Night (Je cherche apres Titine) af Bob Sinclair


Virtue/Moir tager føring efter kort dans med nyt personligt bedste

Tessa Virtue og Scott Moir udfører deres korte dans (foto: Getty).

Også hos isdanserne ved Trophée Eric Bompard 2013 løb stærkt, og især top 3 imponerede i de korte danse.

Favoritter Tessa Virtue og Scott Moir fik det svære til at se let ud - især deres tætte lukkede hold fik dem til at stå ud. Canadierne løb uden synlige fejl, og de opnåede level 3 for begge Finnstep sekvenser, mens resten af elementerne blev tildelt level 4. Et nyt personligt bedste på 75.31 point giver dem en behagelig føring.

Hjemmefavoritter Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat havde en præcis dans, omend løftet virkede en smule tilbageholdende. De kunne dog imponerede med at tage level 4 på begge Finnstep sekvenser. Et sæsons bedste på 70.59 point giver franskmændene en 2. plads.

Ikke langt bagefter har vi Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov, der havde en kort dans med fart og karisma. Parret opnåede level 4 og 3 på Finnsteppen, mens trinsekvensen uden hold var level 3. De er på en tæt 3. plads med et nyt personligt bedste på 69.07 point.

Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi havde en god fremførelse af deres altid skøre danse, omend de ikke var helt så skarpe på de tekniske elementer som topparrene. Tyskerne er på en fjern 4. plads med 60.13 point.

GP-debutanter Gabrielle Papadakis og Guillaume Cizeron havde fart og god showmanship i deres korte dans. De runder top 5 af.

Stilling efter kort dans
FPl.NameNationPointsSDFD
1Tessa VIRTUE / Scott MOIR

CAN
75.311
2Nathalie PECHALAT / Fabian BOURZAT

FRA
70.592
3Elena ILINYKH / Nikita KATSALAPOV

RUS
69.073
4Nelli ZHIGANSHINA / Alexander GAZSI

GER
60.134
5Gabriella PAPADAKIS / Guillaume CIZERON

FRA
58.105
6Ksenia MONKO / Kirill KHALIAVIN

RUS
56.536
7Penny COOMES / Nicholas BUCKLAND

GBR
52.527
8Nicole ORFORD / Thomas WILLIAMS

CAN
47.458

Se flere detaljer her.

Chan tager føring med verdensrekord ved Trophée Eric Bompard

Patrick Chan udfører sit korte program til "Elegie in E-Flat Minor" (foto: Getty).

Det var et højt niveau hos herrerne i de korte programmer ved Trophée Eric Bompard 2013, da top 3 kunne tage et nyt personligt bedste med hjem.

Favorit Patrick Chan imponerede et rent program med quad tåloop-triple tåloop, triple axel og triple lutz. Hans parallelpiruette var level 3, men resten af elementerne var level 4. Highlights var selvfølgelig det stærke grundløb og koreografi, og programmet blev belønnet med en score på hele 98.52 point, hvilket slår Chans forrige verdensrekord. Canadieren er nu på en 1. plads.

Ikke for langt bagud har vi Yuzuru Hanyu, som også løb sit bedste. Hans rene program lagde ud med en quad tåloop, og med en triple axel og triple lutz-triple tåloop i anden halvdel kunne japaneren høste dagens bedste tekniske score. Et nyt personligt bedste på 95.37 point holder ham stadig i guldrækkevidde med en 2. plads.

Bronze ser ud til at være en kamp mellem to herrer. Jason Brown forsøgte som den eneste ikke en quad, men amerikaneren løb til gengæld et rent program med bl.a. triple axel, triple flip-triple tåloop og tano triple lutz. Hans level 4 trin og piruetter var også af særlig god kvalitet. Et nyt personligt bedste på 84.77 point giver ham en 3. plads.

Han Yan døjet åbenbart med feber, men han løb stadig et solidt kort program med triple axel og quad tåloop. Han havde dog step-out på sin kombination, og han havde småproblemer med piruetterne, som fik lave levels. Hans score på 84.34 point giver ham en tæt 4. plads.

Resten af feltet er over ti point efter Yan. Hjemmebanefavorit Florent Amodio havde en del småproblemer: han havde to fødder på en underroteret quad salchow, han doublede en lutz og springpiruetten var kun level 1. Franskmanden er på en 5. plads.

Michal Brezina landede en quad salchow, men han havde en vending i mellem de to spring i sin kombination og havde dernæst et faldt på sin triple axel. Nan Song lagde ud med en ren quad tåloop-triple tåloop, men havde dernæst dårlige landinger på de to andre springelementer. De to herrer er på en tæt 6.- og 7. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Patrick CHAN

CAN
98.521
2Yuzuru HANYU

JPN
95.372
3Jason BROWN

USA
84.773
4Han YAN

CHN
84.344
5Florent AMODIO

FRA
73.655
6Michal BREZINA

CZE
71.916
7Nan SONG

CHN
71.367
8Alexander MAJOROV

SWE
59.728

Se flere detaljer her.

Pang/Tong tager snæver føring trods fald ved Trophée Eric Bompard

Qing Pang og Jian Tong udfører deres kast triple loop i det korte program (foto: Getty).

Trophée Eric Bompard 2013 begyndte med parløbernes korte programmer, hvor de fleste havde problemer med side-om-side springene.

Top 3 er adskilt af kun 2.02 point, så guldet er stadig på højkant. Qing Pang og Jian Tong lagde lidt skævt ud, da han faldt på side-om-side triple tåloops. Kineserne kom dog stærkt igen med triple twist, kast triple loop og level 4 på resten af elementerne. En score på 67.69 point giver dem en foreløbig 1. plads.

Megan Duhamel og Eric Radford havde heller ikke en god start med en lidt lav triple twist og dernæst hendes fald på en underroteret side-om-side triple lutz. Resten af programmet var dog uden fejl med bl.a. kast triple lutz og lutter level 4'ere. En score på 66.07 giver canadierne en 2. plads.

Russiske Vera Bazarova og Yuri Larionov havde også problemer med side-om-side springene, da hun faldt på en underroteret triple tåloop. De kom godt igen med en høj triple twist og kast triple flip. Deres score på 65.67 point giver dem en tæt 3. plads.

Det eneste par, som løb til deres potentiale, var Caydee Denney og John Coughlin. Parret løb et rent program med bl.a. triple twist, side-om-side triple tåloops og kast triple lutz. Amerikanerne havde dog lavere levels og programkomponenter end de tre toppar. Et nyt personligt bedste på 63.52 point er nok til en 4. plads.

Resten af feltet er lidt bagud. Hjemmefavoritter Vanessa James og Morgan Cipres havde en del problemer, da hun faldt på kast triple flip, og han næsten mistede kontrol under løftet. Franskmændene runder top 5 af med 56.78 point.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Qing PANG / Jian TONG

CHN
67.691
2Meagan DUHAMEL / Eric RADFORD

CAN
66.072
3Vera BAZAROVA / Yuri LARIONOV

RUS
65.673
4Caydee DENNEY / John COUGHLIN

USA
63.524
5Vanessa JAMES / Morgan CIPRES

FRA
56.785
6Natasha PURICH / Mervin TRAN

CAN
55.896
7Annabelle PRÖLSS / Ruben BLOMMAERT

GER
54.187
8Nicole DELLA MONICA / Matteo GUARISE

ITA
48.598

Se flere detaljer her.

Trophée Eric Bompard 2013 - live stream

Trophée Eric Bompard 2013 kan ses på et live stream her. Det ser ud til at være et officielt officielt stream. Det første par er på isen nu!

P.S. Det kan ses i HD-kvalitet (720p)

*Update: Siden er nu geo-blocket.