fredag den 8. november 2013

Program debut: Evgeni Plushenko SP

Russiske Evgeni Plushenko debuterede som lovet en skrabet version af sit nye korte program ved Volvo Open Cup. Han forsøgte kun triple tåloop, triple axel og triple lutz-double tåloop, men alle springene var rene, og levels på trin og piruetter var solide.

Han vandt det korte program med en score på 82.34 point. Den tekniske score var 39.64, hvilket er mere end nok til EM og Vinter OL (25.00) og VM (34.00, dog nok ikke aktuelt).

Musikken er "A Girl Like You" fra soundtrack We Are the Future af Okean Elzy. Plushenko vil løbe det lange program i aften.


NHK Trophy 2013 videoer - Damer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 9). Se resten af damernes korte programmer her.

Mao Asada (JPN)
SP: 71.26 (#1). Musik: "Nocturne in E flat major op. 9, no. 2" - Andante af Frederic Chopin


Akiko Suzuki (JPN)
SP: 66.03 (#2). Musik: "Hymne a l'amour" af Marguerite Monnot


Elena Radionova (RUS)
SP: 62.83 (#3). Musik: Anna Karenina (soundtrack); Two Steps From Hell


Asada vinder det korte program ved NHK Trophy

Mao Asada udfører sit korte program "Nocturne" ved NHK Trophy 2013 (foto: Getty)

Dag 1 af NHK Trophy 2013 sluttede med damernes korte programmer. Team Japan klarede sig igen godt, da de kunne tage et par topplaceringer (på trods af nogle fejl).

Hjemmefavorit Mao Asada havde en smuk, men ikke teknisk fejlfri fremførelse. Hun havde to fødder og step-out på triple axelen (fuldt roteret), og bagenden på hendes triple loop-double loop blev kendt underroteret. Hendes triple flip og level 4 pirutter og trin var dog stærke, og en score på 71.26 point giver hende føringen.

Landsmand Akiko Suzuki havde også nogle småfejl: 3-3 kombination blev kun til en triple tåloop-double tåloop, og landingen på triple flip var lidt usikker. Stærk præsentation betød dog et sæsons bedste på 66.03 point og en foreløbig solid 2. plads.

De næste to piger står lige med 62.83 point. Elena Radionova havde hånd på sin triple lutz, men hun tænkte hurtigt og overraskede med en triple loop-triple tåloop i anden halvdel. En højere tekniske score giver hende 3. pladsen.

Gracie Gold havde nogle småfejl, da 3-3 kombinationen kun blev til en triple lutz-double tåloop, og hun havde step-out på triple loop. Hun er nu på en 4. plads.

Italienske Valentina Marchei imponerede med et rent program, hvor hun bl.a. fik landet triple salchow og triple lutz-double tåloop. Et nyt personligt bedste på 61.90 point giver hende en tæt 5. plads.

GP-debutant Satoko Miyahara imponerede med triple lutz-triple tåloop og triple flip, men springene var lidt små, og lutzen blev kendt underroteret. Hun er nu på en 6. plads med et nyt personligt bedste på 58.39 point.

Alena Leonova havde et fald på sin triple-triple (underroteret) kombination, men hun fik leveret resten af sine elementer. Dette var nok til en 7. plads.

Både Mirai Nagasu og Elene Gedevanishvili havde adskillige springfejl bl.a. underroterede de kraftigt (<<) på et solo triple spring. De er nu på en fjern hhv. 8.- og 9. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Mao ASADA

JPN
71.261
2Akiko SUZUKI

JPN
66.032
3Elena RADIONOVA

RUS
62.833
4Gracie GOLD

USA
62.834
5Valentina MARCHEI

ITA
61.905
6Satoko MIYAHARA

JPN
58.396
7Alena LEONOVA

RUS
55.867
8Mirai NAGASU

USA
51.018
9Elene GEDEVANISHVILI

GEO
45.149

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2013 videoer - Herrer SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 9). Se resten af herrernes korte programmer her.

Daisuke Takahashi (JPN)
SP: 95.55 (#1). Musik: "Sonatino for Violin" af Mamoru Samuragochi


Javier Fernandez (ESP)
SP: 84.78 (#2). Musik: "Satan Takes a Holiday"


Nobunari Oda (JPN)
SP: 82.70 (#3). Musik: Cotton Club af John Barry


Takahashi tager overbevisende føring ved NHK Trophy

Daisuke Takahashi udfører sin spring siddepiruette i det korte program (foto: Getty).

Vi havde sæsonens hidtil bedste herrer korte program-konkurrence ved NHK Trophy 2013, da de fleste herrer holdte sig oprejst.

Hjemmebanefavorit Daisuke Takahashi leverede sit stærkeste i lang tid, da han fik udført et rent program med en quad tåloop, triple axel og triple lutz-triple tåloop. Sammenlagt med stærk koreografi og præsentation kunne han nappe et nyt personligt bedste på 95.55 point, hvilket giver ham en føring på over ti point.

Resten af feltet ligger meget tættere, så sølv og bronze virker meget mere åben. Javier Fernandez lagde ud med et step-out og hænder på quad salchow, men resten af programmet var rent med triple axel og triple lutz-triple tåloop. Han er på en 2. plads med 84.78 point.

Nobunari Oda leverede umiddelbart et fejlfrit program, men hans quad blev overraskende kendt underroteret, og der var indvendigt skær på triple lutz. Dette medført en noget skuffende score på 82.25 point, hvilket giver ham en 3. plads.

Skate America sølvvinder Adam Rippon havde hånd på sin quad tåloop (fuldt roteret), men resten af elementerne blev leveret uden fejl. Et nyt personligt på 82.25 point giver ham en tæt 4. plads.

Takahito Mura havde et par mindre fejl med step-out på quad tåloop-triple tåloop og hånd på triple lutz. Sergei Voronov havde en lidt usikker quad tåloop og kunne kun tilføje en double tåloop, men resten af programmet var uden fejl. De to herrer er på en tæt 5.- og 6. plads.

Jeremy Abbott underroterede stærkt på sin quad tåloop, men han fik til gengæld udført de andre elementer rent. Landsmand Max Aaron havde hånd på sin quad salchow-double tåloop og dernæst et fald på triple lutz. De to herrer er stadig i medaljerækkevidde med en 7.- og 8. plads.

Russiske Konstantin Menshov faldt på en underroteret triple lutz, hvilket betyder en 9. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Daisuke TAKAHASHI

JPN
95.551
2Javier FERNANDEZ

ESP
84.782
3Nobunari ODA

JPN
82.703
4Adam RIPPON

USA
82.254
5Takahito MURA

JPN
79.975
6Sergei VORONOV

RUS
79.806
7Jeremy ABBOTT

USA
78.787
8Max AARON

USA
76.218
9Konstantin MENSHOV

RUS
73.579

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2013 videoer - Parløb SP

Jeg indlejrer kun top 3 (ud af 8). Se resten af parløbernes korte programmer her.

Tatiana Volosozhar / Maxim Trankov (RUS)
SP: 82.03 (#1). Musik: "Masquerade Waltz" af Aram Khatchaturian


Wenjing Sui / Cong Han (CHN)
SP: 70.13 (#2). Musik: La Strada af Nino Rota


Cheng Peng / Hao Zhang (CHN)
SP: 65.09 (#3). Musik: Crouching Tiger, Hidden Dragon af Tan Dun


Volosozhar/Trankov tager forventet føring ved NHK Trophy

Volosozhar/Trankov udfører en parpiruette i det korte program (foto: Getty).

NHK Trophy 2013 begyndte med parløbernes korte programmer, hvor vi fik set en del solide fremførelse - især fra top 3.

Favoritter Tatiana Volosozhar og Maxim Trankov leverede et rent og stærkt kort program. Highlights var en stor triple twist, side-om-side triple tåloops og kast triple loop. Deres score på 82.03 point er ikke helt så stor som ved Skate America (nok pga. en level 3 twist og lidt tøvende løft), men russerne tager stadig en føring på knap tolv point.

Wenjing Sui og Cong Han fik også leveret et så godt som fejlfrit program med bl.a. en stor kast triple flip og level 4 triple twist. Deres side-om-side triple tåloop var en smule usynkrone. Et nyt personligt bedste på 70.13 point giver dem en 2. plads.

Landsmænd Cheng Peng og Hao Zhang imponerede også. Kineserne fik udført solide side-om-side triple tåloops og en stor triple twist, men hun havde hånd på kast triple loop. Et nyt personligt bedste på 65.09 betyder en solid 3. plads.

Resten af feltet er den del point bagud. Haven Denney og Brandon Frazier lagde ud med en solid triple twist og kast triple loop, men han havde to fødder på side-om-side triple salchow, som blev nedgraderet. Parret opnåede stadig et nyt personligt bedste på 58.67 point, hvilket giver dem en 4. plads.

Landsmænd Marissa Castelli og Simon Shnapir er kun 0.07 point bagud. Han havde step-out og hånd på side-om-side triple salchow, og hun havde to fødder på kast triple salchow.

Paige Lawrence og Rudi Swiegers havde en meget skuffende fremførelse, da begge faldt på side-om-side triple tåloop. Dernæst var twisten meget lav, og de afsluttede med et fald på kast triple lutz. Canadierne er nede på en 6. plads.

På hjemmebane havde Narumi Takahashi og Ryuichi Kihara en fremførelse med et par småfejl. Hun havde vending på side-om-side triple salchow, og deres double twist var lav. Deres lavere sværhedsgrad og programkomponenter holdte dem nede på en 7. plads.

Stilling efter kort program
FPl.NameNationPointsSPFS
1Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV

RUS
82.031
2Wenjing SUI / Cong HAN

CHN
70.132
3Cheng PENG / Hao ZHANG

CHN
65.093
4Haven DENNEY / Brandon FRAZIER

USA
58.674
5Marissa CASTELLI / Simon SHNAPIR

USA
58.605
6Paige LAWRENCE / Rudi SWIEGERS

CAN
52.786
7Narumi TAKAHASHI / Ryuichi KIHARA

JPN
49.547
8Anastasia MARTIUSHEVA / Alexei ROGONOV

RUS
48.978

Se flere detaljer her.