onsdag den 6. november 2013

Yuna Kim gør sæsondebut ved Golden Spin

Yuna Kim er nu tilbage på isen, og hun har også offentliggjort sin sæsonstarter. De to nye programmer vil blive debuteret ved senior B konkurrencen Golden Spin of Zagreb, som finder sted i Kroatien den 5.-8. december dvs. på samme tidspunkt som Grand Prix Finalen, så kunstskøjteløbsfans vil få nok at se til i denne uge.

Der går rygter om, at også Miki Ando er blevet inviteret til konkurrencen. Hun har lige kvalificeret sig til de japanske mesterskaber efter en 2. plads ved de sektionale mesterskaber (hun var nede på en 13. plads efter det korte program), så hun får måske meget travlt i december.

Kilde: Reuters

NHK Trophy 2013 forudsigelser - Damer

Radionova, Suzuki, Asada og Gold er alle medaljekandidater ved NHK Trophy 2013.
 
Vi har et spændende mix af damer ved NHK Trophy, og især værtsnation Japan har nogle gode medaljechancer.

Favorit er den regerende mester Mao Asada, som startede sæsonen med en sejr ved Skate America. Her opnåede hun den højeste score blandt damerne denne sæson, og det er på trods, at hun havde fejl i begge programmer. Med hendes stærke præsentation og høje tekniske sværhedsgrad burde hun kunne nappe guldet, hvis hun holder fejlene på et relativt minimum.

Landsmand Akiko Suzuki tog en tæt sølvmedalje forrige sæson, og denne sæson begyndte også med sølv (ved Skate Canada). Hun kan godt være lidt op og ned med springene, og i dette dybe felt skal hun holde hovedet koldt, hvis hun vil snuppe en finaleplads.

Satoko Miyahara, som tog en 5. plads ved Junior VM, gør sin senior GP-debut. Hun forsøger de svære spring, men de er dog noget små og har tendens til at være underroterede. Miyahara har dog forbedret sig på dette punkt, som bevist ved en sejr ved Asian FS Trophy.

USA sender to medaljekandidater. Den ene er Gracie Gold, som tog bronze ved Skate Canada. Hendes korte program beviste, at hun er stand til at konkurrere med de bedste, men hun har brug for back-to-back solide programmer, hvis hun vil have en chance for titlen.

Den anden er Mirai Nagasu, som er den regerende NHK Trophy bronzevinder. Nagasu begyndte sæsonen med en 4. plads ved Finlandia Trophy, og placeringen var især skuffende, da hun umiddelbart løb solidt. Som altid var det underrotationerne, som gjorde indhug på den tekniske score.

Rusland sender Elena Radionova, som tog bronze ved Skate America. Den 14-årige russer er i stand til at udføre de svære spring med stor pålidelighed, men som forventet vil hendes programkomponenter ligge en smule under topløberne. Der har gået rygter, at hun forstuvede sin ankel i forrige uge.

Landsmand Alena Leonova gør sin sæsondebut efter at have trukket sig fra Skate Canada med skade. Hele forrige sæson var lidt af en nedtur, og ved en national konkurrence (efter Skate Canada) virkede springene stadig en del rustne.

Valentina Marchei og Elene Gedevanishvili tog en hhv. 7.- og 9. plads ved Skate America. Begge havde skuffende lange programmer, så de håber nok begge på at få forbedret deres fremførelser.

*Kinesiske Zijun Li har trukket sig. Hun endte på en 10. plads ved forrige uges Cup of China, så måske hun stadig døjer med skade.

Mine forudsigelser
1. Mao Asada JPN
2. Akiko Suzuki JPN
3. Elena Radionova RUS
4. Gracie Gold USA
5. Satoko Miyahara JPN
6. Mirai Nagasu USA
7. Valentina Marchei ITA
8. Alena Leonova RUS 
9. Elene Gedevanishvili GEO

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2013 forudsigelser - Herrer

Rippon, Oda, Takahashi og Fernandez er en del af det dybe felt ved NHK Trophy 2013.

Igen ser det ud til, at herrernes konkurrence bliver den sværeste disciplin at forudse.

Småfavorit er dog Javier Fernandez, som startede sæsonen stærkt med en individuel sejr ved Japan Open. Her fik han landet tre quads i sit lange program; et spring som de fleste herrer har problemer med at lande bare én af. Spanieren kan dog godt overraske med skuffende fremførelser som fx forrige års NHK Trophy, hvor det kun blev en 4. plads.

De japanske herrer i feltet skuffede alle i deres første Grand Prix, så de skal forbedre sig gevaldigt, hvis publikum ikke skal gå skuffede derfra. Daisuke Takahashi er den regerende NHK Trophy sølvvinder, men han skuffede ved sin sæsonstarter Skate America, hvor det kun blev en 4. plads. Især tilstanden på hans spring så dårlig ud. Hans programkomponenter vil nok være de højeste i feltet, men det kan ikke redde ham, hvis han ikke lander de fleste spring

Nobunari Oda startede lidt bedre med bronze ved Skate Canada, omend han kiksede alle sine quad-forsøg, og hans score kun vil have givet ham en 5. plads ved Skate America. Han plejer dog at være solid på de andre spring. Takahito Mura havde af uransagelige årsager en nedsmeltning med en 10. plads ved Skate Canada, men han er i hvert fald i stand til at gøre meget bedre.

USA sender også tre herrer. Adam Rippon overraskede alle med sølv ved Skate America, men det bliver nok svært for ham at tage medalje igen uden hjælp fra de andre herrer, da han endnu ikke har en quad (han havde dog hæderlige forsøg på quad lutz).

Max Aaron tog bronze ved Skate America, hvor han faktisk slog Rippon i det lange program. Det var quaden der drillede, og uden denne synker hans score hurtigt. Får han til gengæld landet alle sine planlagte spring, burde en podieplads være mulig.

Jeremy Abbott er lidt ligesom Daisuke Takahashi. Præsentationen er vidunderlig, men med alderen er springene der bare ikke mere. Dette var synligt ved Skate Canada, hvor to fejlfyldte programmer henlagde ham til en 6. plads.

Rusland sender to herrer, nemlig Sergei Voronov og Konstantin Menshov. Begge har normalt solide spring, men halter meget bagud i præsentationen i forhold til de andre herrer i feltet. Voronov startede sæsonen stærkt med sølv ved Finlandia Trophy, mens Menshov har taget sølv ved Cup of Nice.

* Franske Chafik Besseghier har trukket sig pga. en forstuvet ankel.

Mine forudsigelser
1. Javier Fernandez ESP
2. Nobunari Oda JPN
3. Daisuke Takahashi JPN
4. Max Aaron USA
5. Adam Rippon USA
6. Sergei Voronov RUS
7. Takahito Mura JPN 
8. Jeremy Abbott USA
9. Konstantin Menshov RUS 

Se flere detaljer her.