torsdag den 15. november 2012

Trophée Eric Bompard 2012 forudsigelser - Isdans

Pechalat/Bourzat udfører deres galaprogram ved Cup of China 2012, som de vandt. 

Favoritter er uden tvivl Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat, der har stået på podiet ved TEB de tre foregående sæsoner (sølv, guld og sølv). Parret er de regerende VM bronzevindere, og denne sæson begyndte også stærkt med en sejr ved Cup of China.

Det bliver nærmest en re-union fra Skate Canada, da placering nr. 2 til 6 deltager.

Sølvfavoritter er Anna Cappellini og Luca Lanotte. Det italienske par tog en 6. plads ved VM forrige sæson, og denne sæson har de fortsat det yderst stabile løb: de tog både sølv ved Finlandia Trophy og Skate Canada.

Ekaterina Riazanova og Ilia Tkachenko tog bronze ved Skate Canada. Parret kan godt virke en smule monotone i deres musikvalg, men ligesom italienerne virker det som om, at den tekniske hjælp fra Igor Shpilband har styrket dem teknisk.

Canadiske Piper Gilles og Paul Poirier endte på 4. plads ved Skate Canada, hvor deres score var betydelig lavere end den de opnåede i deres sejr ved U.S. Int'l FS Classic - dog er svært at sammenligne scores fra senior B og Grand Prix.

Amerikanske Madison Hubbell og Zachery Hubbell startede sæsonen med bronze ved Finlandia Trophy og endte dernæst på tæt 5. plads ved Skate Canada, kun lidt over ét point fra Gilles/Poirier. Det var især lave levels i fridansen som gjorde udslaget, så de har en god chance for at slå dem denne gang.

Det andet franske par er Pernelle Carron og Lloyd Jones, som kun formåede 7. plads ved Skate Canada. Parret kan dog håbe, at de vil skøjte bedre på hjemmebane og nyde lidt hjemmebanefordel.

Julia Zlobina og Alexei Sitnikov startede sæsonen med bronze ved Nebelhorn Trophy, og dernæst blev det en 6. plads ved Skate Canada.

Tidligere Junior VM sølvvindere Ekaterina Pushkash og Jonathan Guerreiro har skiftet træner til Nikolai Morozov, og parret startede sæsonen med sølv ved Crystal Skate. Deres score ved konkurrencen var ligesom træningsmakkerne Ilinykh/Katsalapov alt for høj, så det er svært at forudse, hvor de vil ligge i dette felt.

Mine forudsigelser
1. Nathalie Pechalat / Fabian Bourzat FRA
2. Anna Cappellini / Luca Lanotte ITA
3. Ekaterina Riazanova / Ilia Tkachenko RUS
4. Madison Hubbell / Zachery Hubbell USA
5. Piper Gilles / Paul Poirier CAN
6. Ekaterina Pushkash / Jonathan Guerreiro RUS
7. Julia Zlobina / Alexei Sitnikov AZE
8. Pernelle Carron / Lloyd Jones FRA

Se flere detaljer her

Trophée Eric Bompard 2012 forudsigelser - Damer

Ashley Wagner udfører sit lange program ved Skate America 2012, som hun vandt.

Damernes felt er fyldt med springtalenter.

Favorit er er nok Ashley Wagner, som startede sæsonen stærkt med en sejr ved Skate America. Indtil videre er hendes SA score sæsonens højeste blandt damerne, og hun har også vist sig at være ret springstabil. Udfordringen bliver at kunne levere et stærkt kort program og måske få prøvet triple flip-triple tåloop samt double axel-triple tåloop kombinationerne af.

Landsmand Christina Gao overraskede med sølv ved Skate America, hvor hun leverede to rene programmer. Hun har helt klart potentialet til at tage medalje igen, men det er helt uvist, om hun med de forstørrede forventninger er i stand til at levere igen.

Julia Liptnitskaia tog sølv ved Cup of China med solide programmer, men hun skuffede nok sig selv, da hun ikke var fejlfri. Russeren må dog stadig kendetegnes som utrolig stabil med springene, så en podieplads virker sandsynlig.

Russerne sender også to andre springtalenter. Den regerende TEB mester Elizaveta Tuktamisheva har døjet med skader, så hendes normalt stærke spring mangler en smule. Hun startede sæsonen med en 4. plads ved Skate Canada. Polina Korobeynikova har også skruet ned for sværhedsgraden i sine programmer, men et par fejl i begge program ved forrige uges Rostelecom Cup medførte en 7. plads.

På hjemmebane har vi Mae Berenice Meite, som startede sæsonen med en 6. plads ved Skate America. Landsmand Lena Marocco begyndte med en 5. plads ved Cup of Nice.

Estiske Elena Glebova endte på en 4. plads ved både U.S. Int'l FS Classic og Nebelhorn Trophy. Joshi Helgesson fik en del spring kendt underroteret ved Cup of China, hvor hun endte på en 7. plads.

Britiske Jenna McCorkell har vundet både Ondrej Nepela Trophy og forrige uges Ice Challenge, omend konkurrencen ved disse var ret svage.

Mine forudsigelser
1. Ashley Wagner USA
2. Julia Lipnitskaia RUS
3. Christina Gao USA
4. Elizaveta Tuktamisheva
5. Mae Berenice Meite FRA
6. Elena Glebova EST
7. Polina Korobeynikova RUS
8. Jenna McCorkell GBR
9. Joshi Helgesson SWE
10. Lena Marocco FRA

Se flere detaljer her.