mandag den 19. marts 2012

Kostumer - Adelina Sotnikova

Der er gået lidt for lang tid siden jeg sidst fik bedømt kostumerne, der gør kunstskøjteløb (endnu mere) unikt. Unge Adelina Sotnikova havde ikke helt den seniordebut sæson, som hun håbet på, men ikke desto mindre tog hun medalje ved hver konkurrence - og hendes kostumer fik også en del opmærksomhed...

Det korte program
Musik: "Boléro" af Maurice Ravel (moderne arrangement)
Cup of China 2011 

Sotnikova valgte ambitiøst at skøjte til et moderne arrangement af Ravels "Bolero", og ligesom musikken havde hendes kostumer til programmet også et moderne præg, som nok ikke vil falde til alles smage. Til sin første Grand Prix bar hun modigt en koboltblå heldragt med "finner" ned af benene og dekorative sten på talje, ærmer og udskæring. Sotnikova har helt sikkert figuren til at bære dragten, og jeg ville ønske at flere damer risikerede en heldragt, men der er et eller andet ved kostumet, som får mig til at tænke på 80'er science fiction og en fisk. Jeg ved endnu ikke, om det er godt eller skidt.

Min bedømmelse: 5.50/10.00

Rostelecom Cup 2011

Ved den næste Grand Prix valgte hun noget mere dæmpet farvemæssigt, men kostumet holdt sig stadig i den usædvanlige genre. Den sorte kjole med glimmer på overdelen og røde detaljer blev parret med matchende handsker og strømpebukser. Jeg kan godt lide, hvordan farveskemaet passer til musikken, men kostumet ligner lidt et modificeret træningskostume, hvor man i sidste øjeblik har klippet et skørt op samt limet illusionssnører på ryggen.

Min bedømmelse: 5.00/10.00


Ved sæsonens sidste konkurrencer vendte hun tilbage til de opsigtsvækkende farver, her rød. Ligesom de to foregående kostumer havde denne kjole lange ærmer, og farvetemaet gik igen med matchende strømpebukser og hårpynt. I min stil var overdelen dækket af masser af røde- og sølvfarvede sten, her i et slags rustningemønster. Et smukt kostume, omend jeg ikke forstår nødvendigheden af strømpebukserne, da kjolen er fin nok i sig selv.

Min bedømmelse: 7.50/10.00 

Det lange program 
Musik: "Liebestraum" af Franz Liszt

Sotnikova gik den mere klassiske vej i sit lange program, hvor hun løb i den nærmest obligatoriske lavendel til "Liebestraum". Den ærmeløse kjole havde en gradueret lys lavendelfarve, mens det lette skørt var en mørkere nuance. Store sten prydede overdel og ærme, og sluttelig snoede en lyserød og grøn rosenblomst sig rundt om hendes krop og venstre ærme. Disse applikationer får hende lidt til at line en overpyntet dug, hvilket er en skam, da kjolen indenunder er smuk.

Min bedømmelse: 6.25/10.00