onsdag den 14. marts 2012

Ksenia Makarova til VM 2012

Der var forlydender om, at Ksenia Makarova ville blive sat af det russiske landshold til VM til fordel for Polina Shelepen. Makarova har denne sæson været meget usikker med sine spring, og der har også været en del kritik angåede hende Marilyn Monroe program.

For at afgøre sagen arrangerede den russiske kunstskøjteunion i lørdags et testløb for Makarova, og her løb hun af tilfredsstillende høj standard - ikke perfekt, men nok til at blive sendt til VM. Hun blev nok også hjulpet på vej af det faktum, at Shelepen ikke ser ud til at være i stand til at løbe et rent kort program.

Makarovas holdkammerater bliver Alena Leonova og Polina Korobeynikova. De to højeste placeringer skal være lig 13 eller mindre, for at Rusland kan sende 3 damer til VM til næste år.

Makarovas lange program ved testløbet:


Kilde: R Sport (russisk)

Nathalie Pechalat brækker næsen

Her er det glædestårer. Nathalie Pechalat har nemlig vundet sin anden EM-titel. (Foto: Reuters Pictures)

Der er dårlige nyheder for det franske isdansepar Nathalie Pechalat og Fabian Bourzat. Parret trænede i går deres fridans, da hun ved et uheld fik brækket sin næse. En operation vil finde sted i morgen, og parret vil genoptage træningen så snart som mulig. Det vides endnu ikke, om de overhovedet vil være i stand til at deltage ved VM, og selvom de deltager, har parret mistet værdifuld træningstid.

Parret, som til daglig træner i Detroit, anses for andet år i træk til at være bronzefavoritter ved VM, som i år afholdes i hjemlandet. Den korte dans ved VM 2012 finder sted om præcis 2 uger.

(Kilde: France Soir (fransk))