tirsdag den 8. november 2011

NHK Trophy 2011 forudsigelser - Isdans

Kaitlyn Weaver og Andrew Poje ved Skate Canada. (Foto: Getty Images)

Mine forudsigelser har indtil videre været ret dårlige, men det er vel uforudsigeligheden, der gør kunstskøjteløb spændende - så jeg fortsætter. Vi har et overraskende ungt felt ved NHK Trophy, da ingen har en GP sejr på resuméet.

Vi har en del gengangere fra forrige år. Småfavoritterne er nok Kaitlyn Weaver og Andrew Poje, der er de regerende sølvvindere. Parret har allerede konkurreret ved Skate Canada, hvor de tog sølv med solide fremførelser, så en top 2 her placering giver dem en plads i Finalen for andet år i træk.

De vil få god konkurrence fra de regerende bronzevindere Maia Shibutani og Alex Shibutani, der dog slog canadierne ved deres sidste møde ved VM. Søskendeparret havde dog problemer med deres levels ved Cup of China, og da de konkurrerer back-to-back er det uvist, om de har haft tid til at ordne dette.

Russiske Elena Ilinykh og Nikita Katsalapov tog en 4. plads forrige år, men de er lidt af et spørgsmålstegn, da de endnu ikke har fremvist deres nye fridans. Forhåbentlig har deres nye træner Nikolai Morozov fået rystet lidt mere teknisk stabilitet ind i parret, men rygter på nettet siger, at parret ikke skøjter/enes så godt for tiden. De har dog potentialet til at tage medalje.

Fra Tyskland har vi Nelli Zhiganshina og Alexander Gazsi, der var tæt på at tage bronze ved Skate America. Parrets fridans har dog ikke være vel modtaget af dommerne.

Amerikanske Lynn Kriengkrairut og Logan Giulietti-Schmitt startede deres sæson med at tage deres allerførste internationale titel ved Ice Challenge i forrige uge.

Alexandra Paul og Mitchell Islam havde en mindre nedsmeltning ved Skate America, hvor de endte på en sidsteplads, men de har potentialet til at placere meget højere.

Mine forudsigelser
1. Kaitlyn Weaver/Andrew Poje CAN
2. Maia Shibutani/Alex Shibutani USA
3. Elena Ilinykh/Nikita Katsalapov RUS
4. Nelli Zhiganshina/Alexander Gazsi GER
5. Lynn Kriengkrairut/Logan Giulietti-Schmitt USA
6. Alexandra Paul/Mitchell Islam CAN
7. Cathy Reed/Chris Reed JPN
8. Lorenza Alessandrini/Simone Vaturi ITA

Se flere detaljer her.

NHK Trophy 2011

Nu er vi snart over halvvejs. Sæsonens fjerde Grand Prix NHK Trophy finder sted i Sapporo i Japan fra den 11. til 13. november.

Japan er 8 timer foran, så man skal tidligt op for at fange det live. Eurosport og Eurosport 2 viser det meste, men ellers kan du altid prøve Спорт 2 (se linkliste) - eller Youtube, hvor videoer bliver uploadet superhurtigt.

Tidsskema, dansk tid

Fredag den 11. november
06:55-08:00 - Isdans: kort dans
08:45-09:53 - Parløb: kort program
11:15-12:33 - Damer: kort program

Lørdag den 12. november
04:00-05:14 - Isdans: fridans
06:05-07:26 - Parløb: langt program
08:30-09:51 - Herrer: kort program
11:00-12:33 - Damer: langt program

Søndag den 13. november
04:55-06:35 - Herrer: langt program
07:50-10:00 - Gala fremvisning

Se flere detaljer her.